1-vuotiskakku

1-vuotiskakku – Resepti

Tässä artikkelissa esittelen suosikkireseptini 1-vuotissyntymäpäiväkakulle!

Tämä terveellinen 1-vuotissyntymäpäiväkakku on valmistettu mantelijauhosta ja banaaneista. Se on erinomainen valinta, jos haluat pienen, sokerittoman kakun lapsesi ensimmäisen syntymäpäivän kunniaksi.

Voit valmistaa tämän 1-vuotiskakun jopa päivää ennen juhlaa. Jos päätät tehdä niin, paista kakku, anna kerrosten jäähtyä täysin ritilällä, säilytä ne ilmatiiviissä astiassa ja kokoa sekä kuorruta kakku vasta ennen juhlapäivää. Jos säilytät kakun kerroksia jääkaapissa, ne pysyvät viileinä ja maistuvina!

Jos vauvasi ei halua murskata kakkua käsillään, voit leikata 1-vuotiskakun siivuiksi ja nauttia siitä!

1-vuotiskakku

Resepti – Kuinka tehdä se:

1-vuotiskakku

Tämä terveellinen 1-vuotissyntymäpäiväkakku on valmistettu mantelijauhosta ja banaaneista. Se on erinomainen valinta, jos haluat pienen, sokerittoman kakun lapsesi ensimmäisen syntymäpäivän kunniaksi.
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 20 minutes
Kokkaus aika 20 minutes
Kokonaisaika 40 minutes
Annokset 6 palaa

Ainesosat
  

  • 3,5 dl mantelijauhoa
  • 1,25 dl murskattua kypsää banaania
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl vanilja-uutetta
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • tl suolaa
  • 3,5 dl kreikkalaista jogurttia + 2 rkl nestemäistä hunajaa

Ohjeet
 

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele kaksi halkaisijaltaan 15 cm:n irtopohjavuokaa tai kolme halkaisijaltaan 10 cm:n irtopohjavuokaa (tai käytä yhtä vuokaa useita kertoja).
  • Lisää banaani, kananmunat, vanilja, kaneli, leivinjauhe ja suola tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Prosessoi, kunnes seos on sileä ja hyvin sekoittunut.
  • Lisää mantelijauho ja sekoita juuri ja juuri yhdistyneeksi. Raaputa tarvittaessa sekoittimen reunoja.
  • Jaa taikina tasaisesti vuokien kesken ja paista 20 minuuttia tai kunnes kakun päälliset ovat kullanruskeita ja tikku tulee puhtaana ulos.
  • Ota kakut pois uunista, anna jäähtyä 10-20 minuuttia ennen kuin otat ne varovasti vuoista.
  • Anna kerrosten jäähtyä kokonaan ja pinota ne sitten päällekkäin. Levitä sitten päälle kreikkalainen jogurtti sekoitettuna nestemäiseen hunajaan. Voit koristella kakun halutessasi esimerkiksi vadelmilla!
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi