Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini gluteenittomaan unelmatorttuun!
Tämä gluteeniton unelmatorttu on kevyt ja kuohkea, ja sen sisällä on täytettä, joka maistuu kuin unelma.
Vaikka kyseessä on gluteeniton unelmatortturesepti, se säilyttää mehevyytensä ja pehmeytensä, vaikka jäähtyisi jääkaapissa.
Uskokaa tai älkää, tämä vaikuttava gluteeniton unelmatorttu on melko nopea valmistaa, ja lopputulos on todella herkullinen!
Rakastan tätä gluteenitonta unelmatorttua ja suosittelen sitä kokeiltavaksi!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Gluteeniton unelmatorttu
Tämä gluteeniton unelmatorttu on kevyt ja kuohkea, ja sen sisällä on täytettä, joka maistuu kuin unelma.
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 1,2 dl (70 g) gluteenitonta jauhoseosta
- 5 rkl (25 g) kaakaojauhetta
- 1 rkl maissitärkkelystä
- ¼ tl suolaa
- 4 kpl kananmunaa huoneenlämpöisiä, eroteltu keltuaisiin ja valkuaisiin
- 1,75 dl (150 g) sokeria
- 80 g voita sulatettua ja jäähtynyttä
- 1 rkl lämmintä vettä
Täyte:
- 175 g tuorejuustoa huoneenlämpöistä
- 1,75 dl sokeria
- 1,5 tl vanilja-uutetta
- 1,75 dl kermaa
Ohjeet
- Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja aseta sivuun.
- Keskipitkässä kulhossa yhdistä jauhoseos, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja suola. Aseta kulho sivuun. Toisessa isommassa kulhossa yhdistä keltuaiset, 1,25 dl (100 g) sokeria, sulatettu voi ja vesi. Vatkaa voimakkaasti, kunnes seos on sileää ja vaaleaa. Lisää jauhoseoksen sisältö keltuaismassaan ja sekoita hyvin.
- Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeiksi huipuiksi. Lisää loput sokerista (0,5 dl tai noin 50 g) ja jatka vatkaamista, kunnes saat kiiltäviä huippuja. Lisää valkuaisvaahto isoon kulhoon keltuaismassaan ja sekoita hyvin, kunnes seos on kuohkea. Levitä taikina valmistetulle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla 12-14 minuuttia.
- Vatkaa tuorejuusto sileäksi suuressa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää hitaasti sokeria ja vaniljaa, sekoita kunnes seos on täysin yhdistetty. Lisää kermaa vähitellen, kunnes seos on sileä. Kun kaikki kerma on lisätty, vatkaa seosta korkealla nopeudella, kunnes saat jämäkät huiput. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään odottaessasi kakun kypsymistä.
- Ota kakku uunista ja käännä se nopeasti puhtaalle keittiöpyyhkeelle. Irrota leivinpaperi kakun pohjasta. Rullaa kakku tiukasti keittiöpyyhkeen avulla ja anna sen jäähtyä kokonaan. Kun kakku on jäähtynyt, levitä täyte päälle, jättäen noin sentin reuna koko kakun ympärille. Kääri kakku tiukasti ja aseta sauma alaspäin.
- Anna jäähtyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua!
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!