Gluteeniton unelmatorttu

Gluteeniton unelmatorttu – Resepti

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini gluteenittomaan unelmatorttuun!

Tämä gluteeniton unelmatorttu on kevyt ja kuohkea, ja sen sisällä on täytettä, joka maistuu kuin unelma.

Vaikka kyseessä on gluteeniton unelmatortturesepti, se säilyttää mehevyytensä ja pehmeytensä, vaikka jäähtyisi jääkaapissa.

Uskokaa tai älkää, tämä vaikuttava gluteeniton unelmatorttu on melko nopea valmistaa, ja lopputulos on todella herkullinen!

Rakastan tätä gluteenitonta unelmatorttua ja suosittelen sitä kokeiltavaksi!

Gluteeniton unelmatorttu

Resepti – Kuinka tehdä se:

Gluteeniton unelmatorttu

Tämä gluteeniton unelmatorttu on kevyt ja kuohkea, ja sen sisällä on täytettä, joka maistuu kuin unelma.
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 10 minutes
Kokkaus aika 20 minutes
Kokonaisaika 30 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 1 unelmatorttu

Ainesosat
  

  • 1,2 dl (70 g) gluteenitonta jauhoseosta
  • 5 rkl (25 g) kaakaojauhetta
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ¼ tl suolaa
  • 4 kpl kananmunaa huoneenlämpöisiä, eroteltu keltuaisiin ja valkuaisiin
  • 1,75 dl (150 g) sokeria
  • 80 g voita sulatettua ja jäähtynyttä
  • 1 rkl lämmintä vettä

Täyte:

  • 175 g tuorejuustoa huoneenlämpöistä
  • 1,75 dl sokeria
  • 1,5 tl vanilja-uutetta
  • 1,75 dl kermaa

Ohjeet
 

  • Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja aseta sivuun.
  • Keskipitkässä kulhossa yhdistä jauhoseos, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja suola. Aseta kulho sivuun. Toisessa isommassa kulhossa yhdistä keltuaiset, 1,25 dl (100 g) sokeria, sulatettu voi ja vesi. Vatkaa voimakkaasti, kunnes seos on sileää ja vaaleaa. Lisää jauhoseoksen sisältö keltuaismassaan ja sekoita hyvin.
  • Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeiksi huipuiksi. Lisää loput sokerista (0,5 dl tai noin 50 g) ja jatka vatkaamista, kunnes saat kiiltäviä huippuja. Lisää valkuaisvaahto isoon kulhoon keltuaismassaan ja sekoita hyvin, kunnes seos on kuohkea. Levitä taikina valmistetulle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista uunin keskitasolla 12-14 minuuttia.
  • Vatkaa tuorejuusto sileäksi suuressa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää hitaasti sokeria ja vaniljaa, sekoita kunnes seos on täysin yhdistetty. Lisää kermaa vähitellen, kunnes seos on sileä. Kun kaikki kerma on lisätty, vatkaa seosta korkealla nopeudella, kunnes saat jämäkät huiput. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään odottaessasi kakun kypsymistä.
  • Ota kakku uunista ja käännä se nopeasti puhtaalle keittiöpyyhkeelle. Irrota leivinpaperi kakun pohjasta. Rullaa kakku tiukasti keittiöpyyhkeen avulla ja anna sen jäähtyä kokonaan. Kun kakku on jäähtynyt, levitä täyte päälle, jättäen noin sentin reuna koko kakun ympärille. Kääri kakku tiukasti ja aseta sauma alaspäin.
  • Anna jäähtyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua!
Keyword Gluteeniton unelmatorttu
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi