Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini gluteenittomiin mustikkamuffineihin!
Nämä mehevät herkut ovat täynnä marjaisaa makua ja sopivat täydellisesti niin aamupalaksi kuin herkulliseksi välipalaksi. Ottamalla ensimmäisen suullisen vastapaistetusta muffinista, jossa on hieman voita, koet todellisen herkkuhetken ja oikeutetun palkinnon kaiken leipomisen jälkeen.
Nämä gluteenittomat mustikkamuffinit ovat todella herkullisia, ja suosittelen niitä lämpimästi! Voit myös pakastaa ne kätevästi pakastepusseihin, ja ne sulavat nopeasti tai voit paahdella niitä leivänpaahtimessa lisäkrispistä varten.
Resepti – Kuinka tehdä se:
Gluteenittomat mustikkamuffinit
Tässä on taianomainen resepti herkullisiin gluteenittomiin mustikkamuffineihin!
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- Ripaus suolaa
- 1 dl sulatettua voita tai öljyä
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl vaniljauutetta
- 2 dl tuoreita mustikoita
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta muffinivuoat muffinipellille.
- Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja suola kulhossa.
- Erillisessä kulhossa vatkaa sulatettu voi tai öljy ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen jokaisen lisäyksen jälkeen.
- Lisää kaurajauho, jogurtti ja vaniljauute voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti.
- Kääntele lopuksi joukkoon tuoreet mustikat.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa noin 15-18 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä ja kullanruskeita.
- Anna muffinien jäähtyä ennen tarjoilua.
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!