Gluteenittomat teeleivät

Gluteenittomat teeleivät – Resepti

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini gluteenittomiin teeleipiin!

Nämä ovat herkullisia gluteenittomia teeleipiä, erinomaisia niin tuoreena uunista kuin pakastettuinakin. Todellisia klassikoita, jotka sopivat täydellisesti erilaisten leivänpäällisten kanssa.

Rakastan ottaa ensimmäisen teeleivän suoraan uunista voin kera, se on todella herkullista ja oikea palkinto kaiken leipomisen jälkeen.

Nämä gluteenittomat teeleivät ovat todella maukkaita, ja suosittelen niitä lämpimästi! Voit hyvin pakastaa ne pakastepusseissa, ja ne sulavat helposti tai voit paahdella niitä leivänpaahtimessa.

Gluteenittomat teeleivät

Resepti – Kuinka tehdä se:

Gluteenittomat teeleivät

Nämä ovat herkullisia gluteenittomia teeleipiä, erinomaisia niin tuoreena uunista kuin pakastettuinakin. Todellisia klassikoita, jotka sopivat täydellisesti erilaisten leivänpäällisten kanssa.
5/1 äänestä

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 15 minutes
Kokkaus aika 1 hour
Kokonaisaika 1 hour 15 minutes
Ruokalaji Aamiainen, Pikkupurtavat
Keittiö Suomalainen
Annokset 8 teeleipää

Ainesosat
  

  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 14 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 8 dl maitoa
  • 1 dl rypsiöljyä plus ylimääräistä rypsiöljyä voiteluun
  • 1 tl suolaa
  • 4 tl psylliumkuitu
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta

Ohjeet
 

  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, joko liedellä tai mikroaaltouunissa.
  • Kulhossa murenna hiiva ja lisää kädenlämpöinen maito. Vatkaa.
  • Lisää rypsiöljy, siirappi, psylliumkuitujauhe, suola ja kaurahiutaleet. Anna seistä 10 minuuttia.
  • Lisää leivinjauhe ja gluteeniton jauhoseos. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimella ja taikinakoukuilla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on hyvin vaivattu mutta edelleen melko löysä.
  • Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
  • Puhtaalla, jauhotetulla työpinnalla paina taikinaa hieman ja lisää tarvittaessa jauhoseosta.
  • Peitä uunipellit leivinpaperilla ja pidä ne lähellä. Jaa taikina 8 yhtä suureen osaan, jotka kaulitset pyöreiksi levyiksi, noin 0,75 cm paksuisiksi. Valmiit teeleivät siirretään uunipellille.
  • Haarukoi leivät niin, että niiden päälle syntyy reikäinen kuvio. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Viimeiset 10 minuuttia, esilämmitä uuni 260 asteen lämpötilaan.
  • Sivele leivät rypsiöljyllä, jotta ne saavat kevyen kiillon. Paista sitten uunin keskitasolla 250 asteessa noin 9-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti sitten!
Keyword Gluteenittomat teeleivät
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi