Tässä artikkelissa jaan parhaan reseptini gluteiinittomaan omenapiirakkaan!
Tämä on epäilemättä paras reseptini gluteiinittomaan omenapiirakkaan! Makeat omenat, joilla on hieno rakenne, saavat päälleen herkullisen kaurahiutalemuruseoksen.
Tämä gluteiiniton versio omenapiirakasta on täynnä makua ja helppo valmistaa! Tämä resepti on todellinen herkku kaikille, jotka rakastavat omenapiirakkaa, mutta haluavat välttää gluteiinia.
Tämä omenapiirakka on täydellinen herkku kahvin tai teen kanssa ja sopii erinomaisesti myös juhlapöytään. Olen valmistanut tätä piirakkaa monia kertoja, ja se on aina ollut hitti perheeni ja ystävien keskuudessa.
Resepti – Kuinka tehdä se:
Gluteiiniton omenapiirakka
Tämä gluteeniton omenapiirakka hurmaa herkullisuudellaan: makeat omenat ja kanelilla maustettu kauramuruseos tekevät siitä vastustamattoman nautinnon!
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
Muruseos:
- 75 g (0,75 dl) gluteenittomia kaurahiutaleita
- 30 g (0,5 dl) gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
- 1½ rkl suolatonta voita sulatettuna
Täyte:
- 750 g kuutioitua punaista omenaa
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1½ tl jauhettua kanelia
Ohjeet
- Lämmitä uuni 180°C asteeseen ja voitele 20 senttimetrin neliömäinen uunivuoka.
- Valmista muruseos sekoittamalla gluteenittomat kaurahiutaleet, gluteeniton jauhoseos ja kaneli pienessä kulhossa. Tee muruseoksen keskelle kuoppa ja lisää hunaja/vaahterasiirappi sekä sulatettu voi. Sekoita, kunnes seos on tasainen.
- Valmista täyte sekoittamalla kuutioitujen omenoiden joukkoon maissitärkkelys ja kaneli. Sekoita huolellisesti, kunnes omenapalat ovat tasaisesti päällystettyjä.
- Kaada omenat täytteenä vuokaan ja painele kevyesti tasaiseksi.
- Levitä muruseos tasaisesti omenoiden päälle.
- Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes piirakka on kullankeltainen ja omenat pehmeitä.
- Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!