Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini helppoon banaanikakkuun!
Tämä helppo banaanikakku vaatii vain muutamia yleisiä ainesosia ja on nopea, mehevä ja todella herkullinen. Periaatteessa sinun tarvitsee vain sekoittaa kaikki ainekset yhteen kulhoon ja paistaa uunissa! Mielestäni se on todella kätevää!
Helpommaksi ja herkullisemmaksi ei voi tulla kuin tämä helppo banaanikakku! Rakastan yksinkertaisia reseptejä, ja tämä banaanikakku on ehdottomasti yksi helpoimmista ja maukkaimmista tavoista käyttää kypsiä banaaneja. Jos haluat, voit lisätä taikinaan kourallisen pähkinöitä juuri ennen kuin siirrät taikinan vuokaan. Tämä ei ole tietenkään välttämätöntä, mutta antaa hieman lisäpuresketta. Jos teet näin, saatat tarvita 5-10 minuuttia pidemmän paistoajan.
Lyhyesti sanottuna rakastan tätä helpon banaanikakun reseptiä, koska kaikki tarvittavat ainesosat ovat usein jo valmiina kotona, ja se on niin nopea ja kätevä. Kokeile reseptiä alla!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Helppo banaanikakku (6 ainesosaa)
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 3 kpl kypsiä banaaneja noin 225 g
- 3 kpl kananmunia
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl rapsi- tai auringonkukkaöljyä
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Ohjeet
- Laita uuni 175°C:een ja voitele leipävuoka.
- Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla suuressa kulhossa. Lisää kananmunat, sokeri ja öljy. Sekoita haarukalla tai vispilällä.
- Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita hyvin.
- Kaada taikina valmistettuun leipävuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175°C:ssa 40 minuuttia tai kunnes banaanikakku on kohonnut hyvin ja keskelle pistetty hammastikku tulee ulos puhtaana.
- Ota uunista ja anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoaa sitten ritilälle.
- Nauti helppo banaanikakku! Tarjoa viipaleina, lämpimänä tai kylmänä. Levitä päälle voita, jos haluat kokeilla jotain todella herkullista!