Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini yksinkertaiseen leipään kuivahiivalla!
Tämä on todella paras resepti kotitekoiseen leipään kuivahiivalla, olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi leipurisi. Tämä resepti takaa mehevän ja maukkaan leivän, joka sopii loistavasti kaikkiin tilanteisiin aamiaispöydästä päivälliseen.
Rakastan leivän leipomista tämän reseptin avulla sen yksinkertaisuuden ja upean tuoksun vuoksi, joka täyttää keittiön paistamisen aikana. Muutamalla perusaineella voit luoda leivän, joka näyttää upealta ja maistuu herkulliselta.
Kuivahiivan käyttö tekee prosessista vieläkin sujuvamman. Pienen ajan ja kärsivällisyyden avulla sinulla on kaksi herkullista leipää valmiina tarjoiltavaksi. Rakastan nauttia tästä leivästä viipaleella juustoa ja kupillisella teetä tai kahvia.
Valmistellessasi taikinaa varmista, että annat sille tarpeeksi aikaa nousta. Tämä on ratkaisevaa täydellisen koostumuksen ja maun saavuttamiseksi leivässä. Ja muista, ajattele kotisi ympäristöä; jos on viileää, voit käyttää uunia apuna kohottamisessa.
Yhteenvetona, jos etsit luotettavaa ja maukasta reseptiä kuivahiivalla leivotulle leivälle, tämä on etsimäsi resepti. Seuraa ohjeita tarkasti ja nauti itse leivotusta leivästäsi!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Helppo leipä kuivahiivalla
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 5 dl lämmintä vettä noin 45 astetta
- 0,5 dl sokeria
- 2 tl kuivahiivaa
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 dl kasviöljyä kuten oliivi- tai rypsiöljy
- 12 dl – 14 dl vehnäjauhoja (lisää tarvittaessa yli 12 dl, voit myös kokeilla korvata osan jauhoista kokojyväjauhoilla)
Ohjeet
- Suuressa kulhossa sekoita 1 rkl sokeria lämpimään veteen ja lisää sitten kuivahiiva. Anna seistä, kunnes seos muuttuu kermaiseksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
- Lisää loput sokerista, suolasta ja öljystä hiivaan. Sekoita joukkoon jauhoja 2 dl kerrallaan. Taikinan pitäisi olla tahmea ja irrota kulhon reunoista, mutta jättää pienen osan taikinasta pohjalle. Liikaa jauhoja tekee leivästä kuivan, joten jos olet huolissasi lisäämästäsi jauhomäärästä, lisää hieman lisää lämmintä vettä, kunnes taikina on oikeanlaista koostumusta.
- Vaivaa taikinaa 7 minuuttia jauhotetulla pinnalla, kunnes se on kiinteä ja yhtenäinen.
- Laita taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
- Vaivaa taikinaa vielä 1 minuutti jauhotetulla alustalla ja jaa se kahteen osaan. Muotoile taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Anna kohota uudelleen 30 minuuttia keittiöpyyhkeen alla, kunnes taikina nousee noin 3 cm vuoan yläpuolelle.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Voitele leivät sulatetulla voilla heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.