Isoäidin pumpulikakku

Isoäidin pumpulikakku – Resepti

Tässä artikkelissa jaan parhaan reseptini isoäidin pumpulikakusta!

Valmista herkullinen ja kaunis isoäidin pumpulikakku helposti tällä reseptillä!

Tämä isoäidin pumpulikakku on klassisen reseptin mukainen ja sopii mainiosti kaikenlaiseen kahvihetkeen. Sitruunan kuori antaa raikkaan ja sopivan vähäsokerisen sitruunan maun, joka yhdistyy hyvin kevyesti makeaan sokeri- ja vaniljamausteeseen.

Rakastan ottaa palasen isoäidin pumpulikakkua kahvin kanssa ja mielestäni tämä resepti on todella hyvä. Kokeile ohjetta alla!

Isoäidin pumpulikakku

Resepti – Kuinka tehdä se:

Isoäidin pumpulikakku

Valmista herkullinen ja kaunis isoäidin pumpulikakku helposti tällä reseptillä!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 10 minutes
Kokkaus aika 40 minutes
Kokonaisaika 50 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 1 kakku

Ainesosat
  

  • 2 kpl kananmunaa
  • 2,25 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl creme fraichea
  • 1 sitruunan kuori

Ohjeet
 

  • Laita uuni lämpiämään 180°c:een.
  • Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, käytä tarvittaessa sähkövatkainta.
  • Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  • Lisää jauhoseos kananmunaseokseen.
  • Kaada kiehuvaa vettä sitruunan päälle (poista mahdolliset kemikaalit) ja raasta kuori.
  • Sekoita joukkoon creme fraiche ja sitruunan kuori.
  • Voitele ja jauhota sokerikakkuvuoka ja lisää taikina.
  • Paista uunin alatasolla 40 minuuttia 180°c:ssa.
  • Ota uunista ja anna jäähtyä hetki. Kumoaa kakku sitten tarjoilulautaselle.
  • Anna jäähtyä kokonaan vuoan alla.
  • Nauti isoäidin pumpulikakusta!
Keyword Isoäidin pumpulikakku
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi