Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini jäiselle lohelle uunissa!
Opi valmistamaan jäinen lohi uunissa ilman sulatusvaihetta. Lopputuloksena saat mehevän, murean ja herkullisen lohifileen joka kerta! Sinun ei tarvitse enää odottaa sulatusvaihetta!
Unohditko sulattaa lohen päivälliseksi? Tämä uunissa paistetun lohen resepti on täydellinen ratkaisu! Jaan tänään, kuinka valmistan yhden suosikkiruoistani, lohen, suoraan pakastuksesta.
Meillä kaikilla on jo tarpeeksi huolia. Onko ei olekin mahtavaa, että lohen sulatus ei ole yksi niistä tämän reseptin avulla?
Tämä resepti on todella loistava, ja kala säilyy rakenteeltaan ja maultaan erinomaisena. Pieni sitruunamehu kalan päällä kruunaa kokonaisuuden!
Rakastan tätä jäinen lohi uuniin -reseptiä ja suosittelen kokeilemaan. Testaa alla olevaa reseptiä!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Jäinen lohi uunissa
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 4 kpl lohifileepalaa
- 2 tl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- Halutessasi kastiketta
Ohjeet
- Esilämmitä uuni 225°C:seen.
- Huuhtele jäinen lohi kylmällä juoksevalla vedellä poistaaksesi mahdolliset jäätymiskiteet.
- Aseta lohifileet uunipellille yhteen kerrokseen. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla tai muilla mausteilla.
- Paista uunin keskitasolla 225°C:ssa 4-5 minuuttia. Ota pois uunista ja lisää tarvittaessa kastiketta.
- Jatka paistamista, kunnes lohi on kauttaaltaan kypsää ja irtoaa keskeltä, noin 8-12 minuuttia. (Jos kastikkeesi alkaa tummua, peitä lohi kevyesti foliolla.) Paksummat fileet saattavat vaatia muutaman lisäminuutin kypsennysajan.
- Nauti jäinen lohi uuniin valmistettuna! Päälle voi ripotella hieman sitruunamehua.