Tässä artikkelissa jaan, mitä mielestäni ovat maailman parhaat kaakaomuffinssit!
Yksinkertaisia, herkullisia ja nopeita! Tämä kaakaomuffinssiresepti kuvastaa kaikkia näitä ominaisuuksia – siksi kutsun niitä maailman parhaiksi kaakaomuffinsseiksi. Yhdistämällä yksinkertaisia ainesosia saat aikaan upean makuisia muffinsseja, vähällä vaivalla!
Kaakaomuffinssit ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja pidän tästä reseptistä sen yksinkertaisuuden ja herkullisen maun vuoksi. Ne yhdistävät yksinkertaiset ainesosat syvään ja kutsuvaan suklaamakuun. Mehevän tekstuurinsa ja ihastuttavan maunsa ansiosta ne ovat täydellinen kumppani kahvikupillisen tai rentouttavan hetken seuraksi. Joten miksi et hyödyntäisi tilaisuutta luodaksesi omia nautinnollisia hetkiäsi näiden herkullisten kaakaomuffinssien kanssa?
Elämässä on nautittava pienistä iloista ja herkullisista mauista! Nauttia yksi näistä ihanista muffinsseista jälkiruokana, välipalana tai kahvin kanssa on yksi sellainen ilo minulle!
Kun kaakaomuffinssit ovat jäähtyneet huoneenlämpöisiksi, on parasta säilyttää ne ilmatiiviissä astiassa tai pussissa. Tämä auttaa estämään muffinsseja kuivumasta ja säilyttämään niiden mehevän koostumuksen.
Säilytä kaakaomuffinssit viileässä ja kuivassa paikassa, suorasta auringonvalosta ja kosteudesta poissa. Jos et suunnittele syöväsi niitä lähitulevaisuudessa, harkitse niiden pakastamista pakastuskelpoiseen astiaan tai pusseihin. Kun olet valmis nauttimaan kaakaomuffinseistasi, sulata ne hitaasti huoneenlämmössä tai mikroaaltouunissa matalalla teholla.
Yleisesti ottaen kaakaomuffinssit säilyvät hyvin 3-4 päivää huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa! Pakastettuina ne säilyvät jopa 2-3 kuukautta.
Tässä alla on resepti näille herkullisille kaakaomuffinseille. Toivotan teille kaikille herkullista leivontahetkeä!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Kaakaomuffinssit
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 3 dl sokeria
- 2 kpl kananmunia
- 2 dl maitoa
- 1 dl kasviöljyä esim. rypsiöljyä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl vettä
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 180°C ja laita muffinssivuoat muffinssipellille.
- Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola suureen kulhoon varmistaaksesi, että kuivat ainekset sekoittuvat hyvin.
- Toisessa kulhossa, vatkaa sokeri ja kananmunat kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja ilmavaksi.
- Lisää maito, kasviöljy ja vaniljasokeri kananmunaseokseen. Sekoita hyvin.
- Lisää kuivia aineksia vähitellen märkään seokseen, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
- Kaada joukkoon vesi ja sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Jos taikina on erittäin paksua ja tarvitset lisää vettä, lisää puoli desiä vettä.
- Täytä jokainen muffinssivuoka noin 2/3 täyteen taikinalla.
- Paista muffinssit esilämmitetyssä uunissa noin 18-20 minuuttia tai kunnes hammastikku, joka työnnetään muffinin keskelle, tulee ulos puhtaana.
- Ota muffinssit uunista ja anna niiden jäähtyä muffinssivuoassa muutama minuutti ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään kokonaan.
- Valmista! Nauti muffinseistasi!