Kakkupohja perunajauhoilla

Kakkupohja perunajauhoilla – Resepti

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini mehevään kakkupohjaan!

Tässä erinomainen resepti ihanan mehevästä kakkupohjasta, joka sopii täydellisesti kaikenlaisten kakkujen valmistukseen. Lisää hieman vaniljasokeria tai vanilja-aromia rikastaaksesi makua.

Olen pitkään etsinyt ja kokeillut täydellistä mehevää kakkupohjareseptiä. Monet reseptit tuottavat kuivan ja mauttoman tuloksen. Tämä resepti sen sijaan takaa mehevyyden ja makuelämyksen kaikille kakkubakeille.

Mehevän ja hyvän koostumuksen varmistamiseksi avain on huolellisesti vatkatuissa munissa ja sokerissa. Helpoin tapa on käyttää sähkövatkainta, mutta perinteinen vispiläkin käy, kunhan olet huolellinen. Tavoitteena on saada erittäin vaalea ja ilmava munaseos noin 5 minuutin vatkaamisen jälkeen.

Tämä on yksinkertainen resepti, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin leipureille. Jos haluat lisätä hieman lisämakua ja mehevyyttä, lisää muutama tippa vanilja-aromia!

Yhteenvetona voin sanoa, että tämä on todella ihana kakkupohja, joka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Kakkupohja perunajauhoilla

Resepti – Kuinka tehdä se:

Kakkupohja perunajauhoilla

Tässä on todella hyvä resepti ihanan mehevälle kakkupohjalle, täydellinen kaikenlaisiin kakkuhin. Lisää hieman vaniljasokeria tai vanilja-aromia rikkaan ja mehevän vaniljamaun saamiseksi.
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 5 minutes
Kokkaus aika 35 minutes
Kokonaisaika 40 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 3 kakkupohja

Ainesosat
  

  • 3 kpl munia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria tai muutama tippa vanilja-aromia valinnainen

Ohjeet
 

  • Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja ota esiin irtopohjavuoka, halkaisijaltaan noin 22 cm.
  • Vatkaa munat ja sokeri erittäin ilmavaksi ja vaaleaksi seokseksi. Käytä sähkövatkainta korkeimmalla teholla noin 5 minuutin ajan, kunnes seos on paksu ja ilmava.
  • Toisessa kulhossa sekoita kuivat aineet: vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
  • Sekoita varovasti kuivat aineet munaseokseen. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.
  • Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 30-35 minuuttia.
  • Ota kakkupohja uunista ja anna sen jäähtyä.
  • Leikkaa kakun päällimmäinen osa tasaiseksi. Leikkaa sitten kakku kolmeen osaan joko kakkuveitsellä tai terävällä veitsellä, aloittaen ylhäältä ja siirtyen alaspäin.
  • Nauti mehevää kakkupohjaa!
Keyword Kakkupohja perunajauhoilla
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi