Karamellikastike

Karamellikastike – Resepti

Tässä artikkelissa jaan parhaan reseptini herkulliselle karamellikastikkeelle!

Karamellikastike on aikaa kestävä klassikko, joka antaa rikkaan ja makean maun monenlaisille jälkiruoille. Ihana karamellin maku ja kastikkeen kermainen koostumus tekevät siitä täydellisen lisäkkeen jäätelölle, piirakoille, hedelmille ja paljon muulle.

Voit myös mukauttaa makua omien mieltymystesi mukaan lisäämällä hieman suolaa tai vanilja-uutetta.

Jäätelön ja kakkujen lisäksi kokeile tätä ihanan kastikkeen kanssa tuoretta omenapiirakkaa. Tai tuoreiden mansikoiden kanssa! Mahdollisuudet ovat rajattomat, ja vain mielikuvituksesi määrittelee, miten voit käyttää tätä herkullista karamellikastiketta.

Voit säilyttää karamellikastiketta jääkaapissa jopa kaksi viikkoa. Tarjoillessasi voit lämmittää sitä hieman mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä, jos haluat tehdä siitä taas juoksevampaa.

Tässä tulee resepti, toivottavasti pidät siitä yhtä paljon kuin me kotona!

Karamellikastike

Resepti – Kuinka tehdä se:

Karamellikastike

Taivaallinen makuelämys, joka parantaa kaikenlaisten jälkiruokien, kuten jäätelön, piirakoiden ja kakkujen, sekä marja- ja hedelmäsalaattien makua!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 5 minutes
Kokkaus aika 15 minutes
Kokonaisaika 20 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 1 kulho

Ainesosat
  

  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 50 g voita
  • 1 tl vanilja-uutetta (valinnainen)
  • ripaus suolaa

Ohjeet
 

  • Kaada sokeri kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Sekoita varovasti puulusikalla tai vispilällä, kunnes sokeri sulaa ja saa kullanruskean karamellivärin. Varmista, että sekoitat jatkuvasti, jotta sokeri ei pala.
  • Kun sokeri on sulanut ja saanut kauniin karamellivärin, poista kattila liedeltä ja lisää voi varovasti. Ole varovainen, koska voi voi saada karamellin kuplimaan.
  • Sekoita, kunnes voi on sulanut kokonaan ja sekoittunut hyvin karamelliin. Lisää sitten varovasti vispikerma ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasainen.
  • Laita kattila takaisin liedelle ja anna karamellikastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5-7 minuuttia tai kunnes kastike on hieman sakeutunut. Sekoita silloin tällöin, jotta kastike ei pala pohjaan.
  • Ota kattila pois liedeltä ja lisää vanilja-uute (jos käytät) ja suola. Sekoita hyvin.
  • Anna karamellikastikkeen jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen kulhoon tai lasipurkkiin säilytystä varten. Kastike sakeutuu lisää, kun se jäähtyy.
  • Valmista! Tarjoile karamellikastiketta jäätelön, piirakoiden, hedelmien tai minkä tahansa haluamasi kanssa. Nauti!
Keyword Karamellikastike
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi