Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini karviaismehuun!
Kokeile tätä vertaansa vailla olevaa karviaisreseptiä ja nauti lasillinen viileää, herkullista karviaismehua. Tämä karviaismehu on erinomainen janonsammuttaja, joka on helppo valmistaa joko tuoreista tai pakastetuista karviaisista!
Ne, joilla on karviaispensas puutarhassa tai jotka ovat aloittaneet karviaisen viljelyn, tietävät, että karviaisia voi saada melko paljon. Mikä olisikaan parempi tapa käyttää ne kuin valmistaa herkullista ja virkistävää karviaismehua?
Karviaismehun valmistaminen on yksinkertaista, ja on hyvä idea tehdä sitä enemmän kerrallaan. Itse tykkään valmistaa noin kilon karviaisia kerrallaan, sillä se riittää 2-3 pulloon, mutta voit muuttaa reseptin määriä halutessasi (kunhan suhteet säilyvät samoina)!
Karviaiset ovat tunnetusti hieman happamia marjoja, joten sokerin lisääminen mehureseptiin tuo tasapainoisen maun.
Erityisesti lämpiminä päivinä, kun kaipaa jotain viileää juotavaa, karviaismehu on todella herkullista jäiden kera. Kokeile myös lisätä hieman sitruunamehua tuomaan virkistävyyttä!
Jos saat paljon karviaisia ja pidät karviaismehusta sekä muista karviaisresepteistä, hyvä idea on pakastaa karviaiset myöhempää käyttöä varten. Tämä mehu onnistuu mainiosti myös pakastetuista karviaisista, mutta anna niiden sulaa ennen valmistusta!
Muuten karviaismehun valmistuksessa ei ole paljon huomioitavaa. Kiehauta vesi, kaada se karviaisten päälle, lisää sokeri, murskaa marjat, odota, siivilöi ja mehu on käytännössä valmista!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Karviaismehu
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 1 kg karviaisia (noin 2 litraa karviaisia)
- 1 litra vettä
- 6,5 dl sokeria
Ohjeet
- Laita huuhdellut ja puhdistetut karviaiset kattilaan.
- Kiehauta vesi erillisessä kattilassa ja kaada se sitten karviaisten päälle. Lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
- Käytä survinta ja murskaa marjat kattilassa. Anna mehun seistä jääkaapissa vähintään 8 tuntia. Siivilöi sitten mehu hedelmälihasta ja kaada se pulloihin.
- Nauti virkistävästä karviaismehusta!