Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini konjakki-kastikkeeseen!
Konjakki-kastike on herkullista liharuokien, kuten fileiden, pihvien ja kyljysten, kanssa. Tarjoile lisukkeena lihalle esimerkiksi uunissa paistettujen perunoiden ja raikkaan salaatin kera täydellisen ja mieleenpainuvan aterian saamiseksi!
Tämä kastike tuntuu todella ylelliseltä ja sopii täydellisesti esimerkiksi naudanfileen, porsaanfileen, lampaankyljysten, mutta myös kanan, jauhelihapihvien tai entrecoten kanssa.
Proteiinin rinnalla mielestäni konjakki-kastike sopii parhaiten perunan, uunissa paistettuna tai muussattuna. Paista lisäksi voissa muutama parsanvarsi tai tarjoile hieman haricot vertsiä!
Tätä kastiketta ei ole ollenkaan vaikea valmistaa, ja se saa erittäin mielenkiintoisia makuja, jotka sopivat täydellisesti erilaisten liharuokien kanssa. Resepti on erittäin klassinen, ja mausteita voi tietenkin säätää oman maun mukaan. Toivottavasti nautitte ateriastanne!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Konjakkikastike
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 1 kpl hienonnettua salottisipulia
- 50 g voita
- ½ kpl porkkanaa
- 1 dl konjakkia
- 1 rkl lihalientä
- 1 dl kermaa
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl soijaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 ripaus suolaa
- 1 rkl – 2 rkl maissitärkkelystä sakeuttamiseen
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja porkkana.
- Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli ja porkkana. Paista noin 10 minuuttia ja lisää sitten konjakki. Sekoita.
- Siivilöi kastike hienon siivilän läpi ja lisää siivilöity neste takaisin kattilaan.
- Lisää lihaliemi, kerma, soija ja vesi. Sekoita ja mausta mausteilla.
- Vatkaa joukkoon ruokalusikallinen maissitärkkelystä ja anna kiehua. Jos tarpeen, lisää noin ruokalusikallinen lisää, sekoita ja ota pois lämmöltä.
- Tarjoile ja nauti konjakki-kastikkeestasi!