Tässä artikkelissa esittelen suosikkireseptini leipiin ilman hiivaa!
Tämä resepti on ihanteellinen niille, jotka etsivät vaihtoehtoa hiivattomalle leivälle. Leivinjauhe antaa leivälle ihanan ilmavan rakenteen. Muutamalla yksinkertaisella raaka-aineella valmistamme herkullisen ja mehevän leivän, joka on valmis nautittavaksi nopeasti.
Tämä leipä ilman hiivaa sopii monenlaiseen käyttöön. Se on erinomainen valinta aamiaispöytään, lisäkkeeksi keittojen ja salaattien kaveriksi tai pohjaksi voileipäkakuille. Leikkaa leipä siivuiksi ja nauti sen herkullisesta mausta ja pehmeästä koostumuksesta.
Säilytä leipä tuoreena oikein. Kun leipä on jäähtynyt kokonaan, säilytä se leipäpussissa tai ilmatiiviissä astiassa. Leipä säilyy yleensä tuoreena 2-3 päivää, mutta voit myös pakastaa sen pidempää säilyvyyttä varten.
Tässä reseptissä keskitymme leipään ilman hiivaa. Toivottavasti nautit tästä yksinkertaisesta ja maukkaasta leivästä. Kokeile ja anna tuoreen leivän tuoksun täyttää keittiösi!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Leipäset ilman hiivaa
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200°C. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
- Suurella kulholla, sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Lisää vesi ja oliiviöljy jauhoihin. Sekoita hyvin, kunnes ainekset ovat kunnolla yhdistyneet ja muodostavat taikinan.
- Kaada taikina valmistettuun leipävuokaan ja tasoita pinta.
- Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin kullanruskean värin ja keskelle työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
- Ota leipä uunista ja anna sen jäähtyä muutama minuutti vuoassa. Nosta sitten leipä ritilälle jäähtymään kokonaan.