Leipäset ilman hiivaa

Leipäset ilman hiivaa – Resepti

Tässä artikkelissa esittelen suosikkireseptini leipiin ilman hiivaa!

Tämä resepti on ihanteellinen niille, jotka etsivät vaihtoehtoa hiivattomalle leivälle. Leivinjauhe antaa leivälle ihanan ilmavan rakenteen. Muutamalla yksinkertaisella raaka-aineella valmistamme herkullisen ja mehevän leivän, joka on valmis nautittavaksi nopeasti.

Tämä leipä ilman hiivaa sopii monenlaiseen käyttöön. Se on erinomainen valinta aamiaispöytään, lisäkkeeksi keittojen ja salaattien kaveriksi tai pohjaksi voileipäkakuille. Leikkaa leipä siivuiksi ja nauti sen herkullisesta mausta ja pehmeästä koostumuksesta.

Säilytä leipä tuoreena oikein. Kun leipä on jäähtynyt kokonaan, säilytä se leipäpussissa tai ilmatiiviissä astiassa. Leipä säilyy yleensä tuoreena 2-3 päivää, mutta voit myös pakastaa sen pidempää säilyvyyttä varten.

Tässä reseptissä keskitymme leipään ilman hiivaa. Toivottavasti nautit tästä yksinkertaisesta ja maukkaasta leivästä. Kokeile ja anna tuoreen leivän tuoksun täyttää keittiösi!

Leipäset ilman hiivaa

Resepti – Kuinka tehdä se:

Leipäset ilman hiivaa

Herkullinen leipä ilman hiivaa, joka on helppo valmistaa ja joka tarjoaa herkullisen ja mehevän lopputuloksen. Tämä leipä on täydellinen valinta aamiaiselle, lisukkeeksi erilaisiin ruokiin tai vaikkapa voileipäkakuille.
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 10 minutes
Kokkaus aika 35 minutes
Kokonaisaika 45 minutes
Ruokalaji Aamiainen
Keittiö Suomalainen
Annokset 12 siivua

Ainesosat
  

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Ohjeet
 

  • Lämmitä uuni 200°C. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
  • Suurella kulholla, sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
  • Lisää vesi ja oliiviöljy jauhoihin. Sekoita hyvin, kunnes ainekset ovat kunnolla yhdistyneet ja muodostavat taikinan.
  • Kaada taikina valmistettuun leipävuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin kullanruskean värin ja keskelle työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  • Ota leipä uunista ja anna sen jäähtyä muutama minuutti vuoassa. Nosta sitten leipä ritilälle jäähtymään kokonaan.
Keyword Leipäset ilman hiivaa
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi