Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini ilmakeittimessä lohen!
Täydellinen lohi airfryerissa kestää vain 7 minuuttia ja antaa joka kerta pehmeimmän ja mehukkaimman lohen kauniin rapealla pinnalla.
Kun sain joululahjaksi airfryerin, ajattelin, että se olisi vain yksi pieni keittiökone, jota käyttäisin harvoin. Mutta kuinka väärässä olinkaan! Rakastan ilmakeitintäni, erityisesti lohen keittämiseen! Airfryerit muistuttavat minua Darth Vaderin naamiosta, mutta se on todella hieno kone.
Ilmakeittimessä lohesta tulee rapeampaa, mehukkaampaa ja aina täydellisesti kypsää uskomattoman lyhyessä ajassa. Lämpenemisaikaa ei ole ja siivous on minimaalista. Ilmakeitin pitää mehun lohen sisällä, mikä tekee siivoamisesta vähemmän kattavaa kuin uskotkaan, ja se antaa sinulle enemmän aikaa nauttia ateriasta.
On parasta olla täyttämättä ilmakeitintä. Aseta vain lohi/lohifileet airfryer-koriin ja aseta airfryer suositeltuun aikaan. Niin yksinkertaista!
Yksi ilmakeittimen eduista on, että sitä on helppo laittaa takaisin hetkeksi, jos haluat kypsennyksen. Voit myös avata sen työskentelyn aikana varmistaaksesi, ettei lohi ole ylikypsynyt. Asetan ajastimeni aina hieman lyhyemmälle ajalle kuin kypsennysaika, jotta voin pitää silmällä.
Reseptin kypsennysajat vaihtelevat lohelle riippuen kalan aloituslämpötilasta ja lohen paksuudesta. Aseta ilmakeittimesi aina hieman lyhyemmälle ajalle kuin luulet, kunnes totut paremmin koneen kypsennysaikoihin.

Resepti – Kuinka tehdä se:
Lohi airfryerissa
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 4 kpl tasapaksuisia lohifileitä 2,5-4 cm paksuja
- 4 tsk olivenolie
- 4 tsk paprikaa
- Maustettu reilusti suolalla ja karkealla pippurilla
Ohjeet
- Poista lohesta tarvittaessa luut ja jätä kala pois tunniksi huoneenlämpöiseksi. Voitele jokainen filee oliiviöljyllä ja mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
- Aseta lohi ilmakeittimen koriin. Laita 200 asteeseen 7 minuutiksi 2,5-4 cm paksuille lohifileille.
- Kun ajastin soi 7 minuutin kuluttua, avaa kori ja tarkista lohi haarukalla varmistaaksesi, että se on kypsä halutulla tavalla. Jos ei, jatka vielä minuutin ajan!
- Kun lohi on kypsää, ota se pois ja nauti lohesta ilmakeittimessä! Purista lohen päälle hieman sitruunamehua tarjottaessa.
