Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini mansikkamehuun!
Mansikkamehun valmistaminen on helppoa, hauskaa ja mielenkiintoista. Se on ihana tapa hyödyntää herkullisia marjoja ja kesän kaikkia makuja. Tämä mansikkamehu sopii erinomaisesti kahvihetkiin lämpiminä päivinä.
Jos haluat valmistaa enemmän mansikkamehua, tuplaa tai lisää reseptiä vielä enemmän! Uskomattoman herkullista sekä lapsille että aikuisille!
Pidennä säilyvyyttä pakastamalla mehu pakastettaviin pulloihin, joita voit ottaa esiin milloin tahansa. Mehun maku säilyy pakastimessa ainakin puoli vuotta, usein vieläkin pidempään!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Mansikkamehu
Nauti mansikan ihanasta mausta herkullisen mansikkamehun kera. Tämä mansikkamehu on klassikko, ja valmistat sen helposti tällä reseptillä!
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 1,5 l mansikoita vastaa noin 750 g
- 3,5 dl vettä
- 5,5 dl sokeria litraa valutettua mehua kohti
Ohjeet
- Pese, puhdista ja soseuta mansikat käsin tai tehosekoittimella. Kaada vesi mansikoiden päälle suuressa kulhossa. Peitä kulho ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.
- Ota kulho jääkaapista ja anna seoksen valua siivilän läpi noin 30 minuutin ajan.
- Mittaa mehu ja lisää sokeri (5,5 dl litraa valutettua mehua kohti).
- Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.
- Kaada mansikkamehu pulloihin!
- Valmista! Nauti herkullisesta mansikkamehusta!
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!