Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini terveelliseen mustikkapiirakkaan ilman munaa!
Tässä on yksinkertainen, terveellisempi mustikkapiirakka, jossa emme käytä vehnäjauhoja muruseoksessa ja käytämme sokerina ruokosokeria tai hunajaa mustikoille. Muutoinkin tämä mustikkapiirakka pyrkii käyttämään mustikoiden luonnollista makeutta, mikä tekee siitä hieman paremman verensokerille.
Tässä on helppo, nopea ja herkullinen, terveellinen mustikkapiirakka ilman munaa! Luonnollisesti makeutettu hunajalla ja herkullisilla mustikoilla. Tämän terveellisemmän jälkiruoan avulla voit nauttia piirakastasi ilman valkoista sokeria.
Pidän tästä mustikkapiirakasta todella paljon ja nautin sen valmistamisesta. Se toimii hyvin myös pakastemustikoilla. Kokeile alla olevaa reseptiä!

Resepti – Kuinka tehdä se:
Mustikkapiirakka ilman munaa
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 750 g – 1 litra mustikoita
- 2 rkl perunajauho
- ½ dl ruokosokeria tai hunajaa
Muruseos
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl nestemäistä hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita
- 1 rkl vettä
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200°C:seen.
- Sekoita mustikat, ruokosokeri/hunaja ja perunajauho lusikalla piirakkavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan. Aseta sivuun.
- Sekoita kaikki muruseoksen ainekset erillisessä kulhossa ja murennna mustikoiden päälle vuoassa. Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
- Tarjoa mielellään rahkan tai vaniljakastikkeen kanssa.
