Tässä artikkelissa jaan parhaan reseptini paahdettuihin pinjansiemeniin!
Paahda pinjansiemeniä helposti joko pannulla tai uunissa; molemmat menetelmät löytyvät tästä artikkelista. Tietäen, miten pinjansiemenet paahdetaan, nostaa reseptisi, jotka sisältävät pinjansiemeniä, uudelle tasolle ja vievät maun seuraavalle asteelle!
Aivan kuten muiden pähkinöiden kanssa, paahdettu pinjansiemen tuo esille niiden pähkinäisen makeuden. Paahdetut pinjansiemenet vapauttavat niiden luonnolliset öljyt, tehostavat niiden aromia ja makua, ja tekevät niistä jopa rapeampia.
Pinjansiemenien läsnäolo ruoassa voi todella nostaa koko makukokemuksen. Pinjansiemeniä ja niiden makua on vaikea korvata millään muulla.
Paahdetut pinjansiemenet ovat todella hyviä salaatissa ja herkullisia ripoteltavaksi kermaisen pastan päälle. Ne sopivat myös erinomaisesti hummukseen ja paljon muuhun!
Rakastan näitä paahdettuja pinjansiemeniä ja suosittelen lämpimästi tätä reseptiä. Niin herkullisia ja niin arvokkaita. Kokeile reseptiä ja ohjeita tässä alempana!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Paahdetut pinjansiemenet
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 2,5 dl pinjansiemeniä tai haluamasi määrä, käytä mieluiten uunia yli 2,5 dl
Ohjeet
- Pannulla: Laita siemenet kuivalle pannulle (ei tarvita öljyä) ja laita pannu keskilämmölle. Kuumenna, ravista pannua ja sekoita siemeniä usein. Kun pinjansiemenet tuoksuvat pähkinäisiltä ja ovat kullanruskeita, noin 3 minuuttia, poista pannu liedeltä, sillä pinjansiemenet voivat helposti palaa! Siirrä heti pois lämmöstä ja siirrä lautaselle paahdon lopettamiseksi.
- Uunissa: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita siemenet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille yhteen kerrokseen. Paista noin 5 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes ne tuoksuvat hyvältä ja ovat kullanruskeita, sekoita kerran. Pidä silmällä siemeniä, ne voivat nopeasti muuttua ihanan paahdetuista palaneiksi. Ota heti pois uunista ja siirrä lautaselle paistamisen lopettamiseksi.
- Säilytys (molemmilla menetelmillä): Käytä heti tai anna pinjansiemenien jäähtyä kokonaan ennen säilytystä ilmatiiviissä astiassa. Voit säilyttää astiaa huoneenlämmössä jopa 1 viikon ajan tai jääkaapissa 2 kuukautta. Voit myös pakastaa niitä pidempää säilytystä varten.