Tässä artikkelissa jaan parhaan reseptini pannacottaan ilman liivatetta!
Tämä on ihana pannacotta ilman liivatetta, joka on täydellinen raikkaalla marjakastikkeella. Tarjoa halutessasi toisenlaisen kastikkeen kanssa!
Tämä pannacotta on todella hienostunut koostumukseltaan ilman liivatetta. Pannacotta on ihana italialainen jälkiruoka, joka valmistetaan kermasta ja muutamasta muusta ainesosasta. Se on itse asiassa yksi ehdottomista suosikeistani!
Lyhyesti sanottuna rakastan tätä pannacotta-reseptiä ilman liivatetta ja voin suositella sitä lämpimästi!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Pannacotta ilman liivatetta
Tämä on ihana pannacotta ilman liivatetta ja herkullisella raikkaalla marjakastikkeella. Tarjoa halutessasi toisenlaisen kastikkeen kanssa!
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 4 kpl kananmunanvalkuaisia
- 0,5 dl sokeria
- 5 dl kuohukermaa
- 1 kpl vaniljatanko
- Marjakastike
- 5 dl marjoja tuoreita tai sulatettuja (esim. 2,5 dl vadelmia ja 2,5 dl mansikoita)
- 3 rkl sokeria
- ½ rkl sitruunamehua
Ohjeet
- Esilämmitä uuni 120°C:seen.
- Vatkaa kulhossa kananmunanvalkuaiset sokerin ja vaniljansiemenien kanssa.
- Kuumenna kuohukerma ja vaniljatanko kiehumispisteeseen.
- Poista vaniljatanko ja kaada kuuma kerma kananmunanvalkuaisseoksen päälle samalla sekoittaen.
- Jaa tämä pannacotta-seos tarjoilulaseihin (yhteensä 6 lasia).
- Laita lasit uunipellille, jossa on korkeat reunat, ja täytä pelti kuumalla vedellä. Paista noin 50 minuuttia – 1 tunti tai kunnes pinta on kiinteä, mutta pannacotta on edelleen kermainen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin 3 tunniksi.
- Nyt marjakastikkeeseen. Pienessä kattilassa yhdistä 2,5 dl marjoja, 1/2 rkl sitruunamehua ja 3 rkl sokeria. Kiehauta miedolla lämmöllä ja anna hautua 4-5 minuuttia.
- Lisää loput 2,5 dl marjoista ja poista lämmöltä. Kun kastike on huoneenlämpöistä tai hieman lämmintä, kaada se jäähtyneen pannacotan päälle.
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!