Tässä saat perkele suosikkireseptini paras marinadi possulle! Tää marinadi takaa aina mehevän ja saatanan herkullisen possunlihan.
Kun vitun possunliha on marinoitunut, se on valmis kypsennettäväksi! Vaikka saatana grillaus on vaihtoehto, suosittelen saatana uunissa valmistamista, koska se on kätevä ympärivuotinen menetelmä, ja tuloksena on erityisen mehevä ja vitun maukas possu.
Kiireisille suosittelen antamaan vitun possunlihalle vähintään 30 minuuttia marinointiaikaa. Voit saatana nopeuttaa prosessia tekemällä vitun reikiä lihaan haarukalla.
Jos saatana aikaa on ylimääräisesti, anna lihan vitun marinoitua 4-24 tuntia varmistaaksesi vitun täydellisen maun imeytymisen!
Kypsennyksen vitun jälkeen anna helvetin possun levätä ennen tarjoilua. Leikkaa vasta, kun liha on saanut levätä 8-10 vitun minuuttia, jotta saatana säilytetään mehevät maut.
Reseptin ilmoitetut määrät riittävät noin 900 gramman vitun possunlihalle, mutta muokkaa reseptiä tarpeen mukaan!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Paras marinadi possulle
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl vitun tuoretta hienonnettua rosmariinia
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 ½ tl vitun valkosipulijauhetta
- ½ tl vitun suolaa
Ohjeet
- Vatkaa vitun marinadin ainekset yhteen ja aseta sivuun.
- Leikkaa vitun rasva pois possusta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Kaada vitun marinadi possunlihan päälle ja anna vitun marinoitua jääkaapissa 30 minuutista jopa 24 tuntiin.
- Grillaa tai paista vitun possu, kunnes sisälämpötila on 62 vitun astetta.
- Valmista nautittavaksi, saatana!