Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini ponzu-kastikkeeseen!
Ponzu-kastike on klassinen japanilainen kastike, joka on raikas ja monipuolinen. Nauti tämän monikäyttöisen sitrusten makuisen kastikkeen valmistamisesta kotona! Nopea, helppo ja todella herkullinen tehdä itse!
Ponzu-kastike on soija- ja sitruspohjainen kastike, jossa on kirpeä maku, muistuttaen viinietikkaa.
Tätä ponzu-kastiketta voi käyttää monin eri tavoin. Nauti sitä dippikastikkeena, marinadina grillatulle lihalle ja vihanneksille tai kastikkeena salaateille tai kylmille nuudeleille.
Tehdäksesi nopean version ponzu-kastikkeesta kotona, tarvitset vain yhtä suurta osaa soijakastiketta ja tuoretta sitruunamehua. Tämä resepti lisää muutamia muita aineksia, joista jotkut ovat valinnaisia, ja toiset voivat olla hieman vaikeampia saada käsiinsä. Mukauta oman maun mukaan!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Ponzukastike
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 0,5 dl japanilaista soijakastiketta
- 0,5 dl sitruunamehua
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl tummaa sokeria fariinisokeri
- valinnainen: 1 ripaus punaista chiliä
- valinnainen: 2 rkl miriniä makeaa riisiviiniä
Ohjeet
- Vatkaa yhteen japanilainen soija, sitruunamehu, riisiviinietikka ja fariinisokeri, ja tarvittaessa chili (ja mirin, jos mahdollista). Anna seistä mieluiten tunnin ajan, jotta maut imeytyvät.
- Nauti ponzu-kastikkeestasi! Säilytä ilmatiiviisti ja viileässä enintään 3 päivää.