Ponzukastike

Ponzukastike – Resepti

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini ponzu-kastikkeeseen!

Ponzu-kastike on klassinen japanilainen kastike, joka on raikas ja monipuolinen. Nauti tämän monikäyttöisen sitrusten makuisen kastikkeen valmistamisesta kotona! Nopea, helppo ja todella herkullinen tehdä itse!

Ponzu-kastike on soija- ja sitruspohjainen kastike, jossa on kirpeä maku, muistuttaen viinietikkaa.

Tätä ponzu-kastiketta voi käyttää monin eri tavoin. Nauti sitä dippikastikkeena, marinadina grillatulle lihalle ja vihanneksille tai kastikkeena salaateille tai kylmille nuudeleille.

Tehdäksesi nopean version ponzu-kastikkeesta kotona, tarvitset vain yhtä suurta osaa soijakastiketta ja tuoretta sitruunamehua. Tämä resepti lisää muutamia muita aineksia, joista jotkut ovat valinnaisia, ja toiset voivat olla hieman vaikeampia saada käsiinsä. Mukauta oman maun mukaan!

Ponzukastike

Resepti – Kuinka tehdä se:

Ponzukastike

Ponzu-kastike on klassinen japanilainen kastike, joka on raikas ja monipuolinen. Nauti tämän monikäyttöisen sitrusten makuisen kastikkeen valmistamisesta kotona! Nopea, helppo ja todella herkullinen tehdä itse!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 2 minutes
Kokkaus aika 3 minutes
Kokonaisaika 5 minutes
Ruokalaji Kastike
Keittiö Japanilainen, Suomalainen
Annokset 4 annosta

Ainesosat
  

  • 0,5 dl japanilaista soijakastiketta
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl tummaa sokeria fariinisokeri
  • valinnainen: 1 ripaus punaista chiliä
  • valinnainen: 2 rkl miriniä makeaa riisiviiniä

Ohjeet
 

  • Vatkaa yhteen japanilainen soija, sitruunamehu, riisiviinietikka ja fariinisokeri, ja tarvittaessa chili (ja mirin, jos mahdollista). Anna seistä mieluiten tunnin ajan, jotta maut imeytyvät.
  • Nauti ponzu-kastikkeestasi! Säilytä ilmatiiviisti ja viileässä enintään 3 päivää.
Keyword Ponzukastike
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi