Tässä artikkelissa esittelen suosikkireseptini sellerisuolalle!
Tee oma sellerisuolasi sellerinlehdistä! Käytä mikroaaltouunia kuivatakseen ne säilyttäen samalla niiden raikkaan maun ja värin. Sekoita suosikkisuolaasi ja yhdistä se sellerinlehtien kanssa. Anna seoksen seistä viikon tai kahden ajan ennen sellerisuolan käyttöä optimaalisen maun saavuttamiseksi!
Aluksi sellerisuola maistuu tavalliselta suolalta, mutta sen miellyttävä sellerin tuoksu tulee esiin kiitos sekoitettujen sellerinlehtien. Maku on hieman miedosti pippurinen, vihreä, raikas ja ruohomainen, ja siinä on hienoinen katkeruuden vivahde.
Sellerisuola on yksi standardiainesosista tomaattimehupohjaisessa drinkissä, Bloody Maryssa. Kokeile sitä myös perunasalaatissa, kaalisalaatissa, ranskanperunoissa, maissintähkissä, popcornissa tai vaikka tavallisissa keitetyissä munissa! Sitten voit kokeilla erilaisia yhdistelmiä löytääksesi voittavia makuyhdistelmiä, mikä tekee kokeilemisesta kauniin!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Sellerisuola
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 1 dl löysästi pakattuja sellerinlehtiä
- 0,5 dl suolaa
Ohjeet
- Hienonna sellerinlehdet.
- Vuoraa mikroaaltouuninkestävä lautanen talouspaperilla. Levitä sellerinlehdet yhteen kerrokseen ja peitä toisella paperipyyhkeellä.
- Käytä mikroaaltouunia 30 sekunnin välein, kunnes lehdet ovat kuivia ja rapeita. Ota ulos ja jäähdytä noin 10 minuuttia.
- Mittaa 2 rkl kuivia lehtiä ja murskaa ne sormin. Sekoita suolan kanssa ja sekoita hyvin. Jauha tarvittaessa maustemyllyssä.
- Nauti sellerisuolastasi!