Sellerisuola

Sellerisuola – Resepti

Tässä artikkelissa esittelen suosikkireseptini sellerisuolalle!

Tee oma sellerisuolasi sellerinlehdistä! Käytä mikroaaltouunia kuivatakseen ne säilyttäen samalla niiden raikkaan maun ja värin. Sekoita suosikkisuolaasi ja yhdistä se sellerinlehtien kanssa. Anna seoksen seistä viikon tai kahden ajan ennen sellerisuolan käyttöä optimaalisen maun saavuttamiseksi!

Aluksi sellerisuola maistuu tavalliselta suolalta, mutta sen miellyttävä sellerin tuoksu tulee esiin kiitos sekoitettujen sellerinlehtien. Maku on hieman miedosti pippurinen, vihreä, raikas ja ruohomainen, ja siinä on hienoinen katkeruuden vivahde.

Sellerisuola on yksi standardiainesosista tomaattimehupohjaisessa drinkissä, Bloody Maryssa. Kokeile sitä myös perunasalaatissa, kaalisalaatissa, ranskanperunoissa, maissintähkissä, popcornissa tai vaikka tavallisissa keitetyissä munissa! Sitten voit kokeilla erilaisia yhdistelmiä löytääksesi voittavia makuyhdistelmiä, mikä tekee kokeilemisesta kauniin!

Sellerisuola

Resepti – Kuinka tehdä se:

Sellerisuola

Tee oma sellerisuolasi sellerinlehdistä! Mikroaaltouuni säilyttää niiden raikkaan maun ja värin. Yhdistä suosikkisuolasi ja sekoita sellerinlehtien kanssa. Anna seoksen seistä viikko tai kaksi ennen käyttöä parhaan maun saavuttamiseksi!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 5 minutes
Kokkaus aika 10 minutes
Kokonaisaika 15 minutes
Ruokalaji Pikkupurtavat
Keittiö Suomalainen
Annokset 12 annosta

Ainesosat
  

  • 1 dl löysästi pakattuja sellerinlehtiä
  • 0,5 dl suolaa

Ohjeet
 

  • Hienonna sellerinlehdet.
  • Vuoraa mikroaaltouuninkestävä lautanen talouspaperilla. Levitä sellerinlehdet yhteen kerrokseen ja peitä toisella paperipyyhkeellä.
  • Käytä mikroaaltouunia 30 sekunnin välein, kunnes lehdet ovat kuivia ja rapeita. Ota ulos ja jäähdytä noin 10 minuuttia.
  • Mittaa 2 rkl kuivia lehtiä ja murskaa ne sormin. Sekoita suolan kanssa ja sekoita hyvin. Jauha tarvittaessa maustemyllyssä.
  • Nauti sellerisuolastasi!
Keyword Sellerisuola
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi