Shortbread (Skotlantilaiset pikkuleivät)

Shortbread (Skotlantilaiset pikkuleivät) – Resepti

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini shortbredeille, yksinkertaisille mutta todella herkullisille voitaikinakekseille!

Voisitruiset, murenevät shortbreadit juuri niin kuin haluat! Nämä keksit vaativat vain 3 ainesosaa ja 15 minuutin valmistusajan. Lopputuloksena saat ihania pieniä paloja nautittavaksi iltapäiväkahvin kanssa tai lämpimän teen kera!

Nämä shortbreadit ovat uskomattoman helppoja ja mukavia valmistaa, ja ne valmistuvat myös nopeasti. Täydellistä silloin, kun haluaa todella herkullista nopeasti. Leivontavaiheen tuoksu on myös aivan ihana!

Resepti on yhdelle pellilliselle, mikä vastaa noin 12 keksiä, mutta voit lisätä reseptiä toiselle pellilliselle saadaksesi vielä enemmän shortbredejä! Ne säilyvät erinomaisesti ilmatiiviissä säilytysrasissa, kun haluat jotain herkullista esimerkiksi välipalaksi.

Kaikki tässä reseptissä on yksinkertaista, nopeaa ja helppoa, ja toivon, että pidätte siitä yhtä paljon kuin minä! Tässä resepti:

Shortbread (Skotlantilaiset pikkuleivät)

Resepti – Kuinka tehdä se:

Shortbread (Skotlantilaiset pikkuleivät)

Suosikkireseptini shortbreadille, yksinkertaisille mutta todella herkullisille voitaikinakekseille! Voisitruiset, murenevät shortbreadit juuri niin kuin haluat! Nämä keksit vaativat vain 3 ainesosaa ja 15 minuutin valmistusajan. Lopputuloksena saat ihania pieniä paloja nautittavaksi iltapäiväkahvin kanssa tai lämpimän teen kera!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 5 minutes
Kokkaus aika 15 minutes
Kokonaisaika 20 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 1 levy

Ainesosat
  

  • 115 g huoneenlämpöistä voita
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja

Ohjeet
 

  • Esilämmitä uuni 175°C:seen. Vuoraa leivinpaperilla uunipelti.
  • Isossa kulhossa sekoita voi ja sokeri. Lisää jauhot ja jatka sekoittamista, kunnes seos muodostaa pehmeän taikinan (se saattaa aluksi olla murumainen, mutta jatka sekoittamista, kunnes siitä tulee taikina). Muotoile taikina käsin yhtenäiseksi palloksi.
  • Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 0,5 cm paksuiseksi suorakulmioksi tai neliöksi kaulimella, joka on myös jauhotettu joko jauhoilla tai sokerilla.
  • Leikkaa pyöreitä paloja haluamassasi koossa ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista lopulla taikinalla, kunnes kaikki taikina on käytetty.
  • Paista uunissa 175°C:ssa 16-18 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
  • Valmista! Nauti shortbredeistäsi!
Keyword Shortbread (Skotlantilaiset pikkuleivät)
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi