Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini shortbredeille, yksinkertaisille mutta todella herkullisille voitaikinakekseille!
Voisitruiset, murenevät shortbreadit juuri niin kuin haluat! Nämä keksit vaativat vain 3 ainesosaa ja 15 minuutin valmistusajan. Lopputuloksena saat ihania pieniä paloja nautittavaksi iltapäiväkahvin kanssa tai lämpimän teen kera!
Nämä shortbreadit ovat uskomattoman helppoja ja mukavia valmistaa, ja ne valmistuvat myös nopeasti. Täydellistä silloin, kun haluaa todella herkullista nopeasti. Leivontavaiheen tuoksu on myös aivan ihana!
Resepti on yhdelle pellilliselle, mikä vastaa noin 12 keksiä, mutta voit lisätä reseptiä toiselle pellilliselle saadaksesi vielä enemmän shortbredejä! Ne säilyvät erinomaisesti ilmatiiviissä säilytysrasissa, kun haluat jotain herkullista esimerkiksi välipalaksi.
Kaikki tässä reseptissä on yksinkertaista, nopeaa ja helppoa, ja toivon, että pidätte siitä yhtä paljon kuin minä! Tässä resepti:
Resepti – Kuinka tehdä se:
Shortbread (Skotlantilaiset pikkuleivät)
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 115 g huoneenlämpöistä voita
- 0,5 dl tomusokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
- Esilämmitä uuni 175°C:seen. Vuoraa leivinpaperilla uunipelti.
- Isossa kulhossa sekoita voi ja sokeri. Lisää jauhot ja jatka sekoittamista, kunnes seos muodostaa pehmeän taikinan (se saattaa aluksi olla murumainen, mutta jatka sekoittamista, kunnes siitä tulee taikina). Muotoile taikina käsin yhtenäiseksi palloksi.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 0,5 cm paksuiseksi suorakulmioksi tai neliöksi kaulimella, joka on myös jauhotettu joko jauhoilla tai sokerilla.
- Leikkaa pyöreitä paloja haluamassasi koossa ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista lopulla taikinalla, kunnes kaikki taikina on käytetty.
- Paista uunissa 175°C:ssa 16-18 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
- Valmista! Nauti shortbredeistäsi!