Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini sitruunakakulle pellillä!
Sitruunakakku pellillinen on voi- ja sitruunakermalla päällystetty herkku, joka on ripoteltu tomusokerilla. Tee tämä kaunis ja herkullinen sitruunakakku!
Rapea ja voipitoinen sitruunakakku pellillä, joka on päällystetty herkullisella sitruunakermalla. Tämä kakku tulee nopeasti suosituksi kahvin tai jälkiruoan yhteydessä.
Kakku on helppo leikata paloiksi ja pakastaa. Anna niiden jäähtyä kokonaan ja pakasta ne tiiviisti muovikelmulla peitettynä jopa kolme kuukautta. Ennen tarjoilua ota ne pakastimesta ja anna sulaa yön yli jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Lyhyesti sanottuna rakastan tätä sitruunakakkua pellillä ja se on mielestäni todella vaivan arvoinen. Herkullinen, mehevä, nopea ja helppo valmistaa. Kokeile alla olevaa reseptiä!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Sitruunakakku pellillinen
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 4 dl vehnäjauhoja
- 225 g pehmeää voita huoneenlämmössä
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Sitruunakerma:
- 4 kpl kananmunia
- 2,5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- Kuori yhdestä sitruunasta
- 8 rkl sitruunamehua
Ohjeet
- Esilämmitä uuni 200°C asteeseen.
- Sekoita kulhossa sokeri, vaniljasokeri, pehmeä voi ja vehnäjauhot.
- Levitä taikina pellille (n. 30×40 cm) leivinpaperilla vuorattuna.
- Esipaista keskiosassa uunissa 200°C:ssa 10-15 minuuttia. Valmista sillä välin sitruunakerma.
- Sitruunakerma: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää loput sitruunakerman ainekset. Kun pohja on esipaistettu, ota se uunista ja kaada sitruunakerma päälle. Paista lisää 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Sitruunakerma jähmettyy jäähtyessään.
- Ripottele tomusokeria päälle ja leikkaa neliöiksi.
- Nauti sitruunakakku pellillinen!