Sitruunakakku pellillinen

Sitruunakakku pellillinen – Resepti

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini sitruunakakulle pellillä!

Sitruunakakku pellillinen on voi- ja sitruunakermalla päällystetty herkku, joka on ripoteltu tomusokerilla. Tee tämä kaunis ja herkullinen sitruunakakku!

Rapea ja voipitoinen sitruunakakku pellillä, joka on päällystetty herkullisella sitruunakermalla. Tämä kakku tulee nopeasti suosituksi kahvin tai jälkiruoan yhteydessä.

Kakku on helppo leikata paloiksi ja pakastaa. Anna niiden jäähtyä kokonaan ja pakasta ne tiiviisti muovikelmulla peitettynä jopa kolme kuukautta. Ennen tarjoilua ota ne pakastimesta ja anna sulaa yön yli jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Lyhyesti sanottuna rakastan tätä sitruunakakkua pellillä ja se on mielestäni todella vaivan arvoinen. Herkullinen, mehevä, nopea ja helppo valmistaa. Kokeile alla olevaa reseptiä!

Sitruunakakku pellillinen

Resepti – Kuinka tehdä se:

Sitruunakakku pellillinen

Sitruunakakku pellillinen on voi- ja sitruunakermalla päällystetty herkku, joka on ripoteltu tomusokerilla. Tee tämä kaunis ja herkullinen sitruunakakku!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 10 minutes
Kokkaus aika 20 minutes
Kokonaisaika 30 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 1 pelti

Ainesosat
  

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 225 g pehmeää voita huoneenlämmössä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Sitruunakerma:

  • 4 kpl kananmunia
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • Kuori yhdestä sitruunasta
  • 8 rkl sitruunamehua

Ohjeet
 

  • Esilämmitä uuni 200°C asteeseen.
  • Sekoita kulhossa sokeri, vaniljasokeri, pehmeä voi ja vehnäjauhot.
  • Levitä taikina pellille (n. 30×40 cm) leivinpaperilla vuorattuna.
  • Esipaista keskiosassa uunissa 200°C:ssa 10-15 minuuttia. Valmista sillä välin sitruunakerma.
  • Sitruunakerma: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää loput sitruunakerman ainekset. Kun pohja on esipaistettu, ota se uunista ja kaada sitruunakerma päälle. Paista lisää 10 minuuttia.
  • Anna jäähtyä. Sitruunakerma jähmettyy jäähtyessään.
  • Ripottele tomusokeria päälle ja leikkaa neliöiksi.
  • Nauti sitruunakakku pellillinen!
Keyword Sitruunakakku pellillinen
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi