Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini suklaaganachea varten!
Suklaaganache on klassinen osa monia leivonnaisia ja sitä käytetään monissa eri tarkoituksissa. Tässä artikkelissa annan ohjeen suklaaganachea varten erilaisiin käyttötarkoituksiin. Opit valmistamaan herkullista suklaaganachea tryffeleihin, kakkutäytteisiin, kuorrutteisiin ja glasuureihin.
Suklaaganache koostuu vain kahdesta ainesosasta: sulatetusta suklaasta ja kermasta. Kerman ja suklaan yhdistelmä luo erittäin rikkaan ja voimakkaan suklaaseoksen. Tämä herkullisen rikas suklaaseos on uskomattoman monipuolinen ja sitä voidaan käyttää suklaatryffeleiden, jälkiruokakastikkeiden, kakun täytteiden, ganache-kuorrutteiden ja glasuurien valmistukseen.
Suklaaganachea voidaan tehdä periaatteessa millä tahansa tummemmalla suklaalla, josta pidät. Suklaaganachelle suositellaan 40-60% kaakaopitoisuudella olevaa suklaata, joko puolimakeaa tai tummaa suklaata. Näin saat ganachea, joka ei ole liian makea tai katkera. Voit myös käyttää makeampaa suklaata, jos pidät siitä enemmän!
Suosittelen välttämään maitosuklaan käyttöä, koska reseptiin lisätään reilusti kermaa, eikä maitosuklaa tuo riittävää suklaan makua.
Miten olen kirjoittanut reseptin: Olen ilmoittanut erilaiset ainesosat suklaaganachea varten eri käyttötarkoituksille. Olen ilmoittanut tämän suhteina, esim. 1:1-suhde suklaalevyyn ja kermaan. Jotkut suklaaganachet ovat parhaita hieman ilmavampia, kun taas toiset vaativat enemmän suklaata kuin kermaa riippuen käyttötarkoituksesta!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Suklaaganachea
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
2:1-suhde tryffeleihin ja jäykempään ganacheen pursotukseen
- 225 g tummaa suklaata jossa on 40%-60% kaakaopitoisuus
- 1,25 dl kermaa
- ripaus suolaa valinnainen, mutta suositeltava
1:1-suhde kuorrutteisiin ja täytteisiin
- 225 g tummaa suklaata jossa on 40%-60% kaakaopitoisuus
- 2,25 dl kermaa
- ripaus suolaa valinnainen, mutta suositeltava
1:1,5-suhde kuorrutteisiin, suklaafondueen, suklaasuihkulähteeseen ja suklaaganacheen kastikkeena
- 225 g tummaa suklaata jossa on 40%-60% kaakaopitoisuus
- 3,25 dl kermaa
- ripaus suolaa valinnainen, mutta suositeltava
Ohjeet
- Pilko suklaasi pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon.
- Laita kerma kattilaan ja kuumenna se keskilämmöllä kiehumispisteeseen lähes kiehumatta (Huomio: älä keitä). Voit myös lämmittää kermaa mikroaaltouunissa.
- Kaada lämmin kerma pilkotun suklaan päälle suurempaan kulhoon ja anna seistä noin 3 minuuttia. Lisää suolasi kulhoon tähän aikaan, jos haluat käyttää suolaa suklaaganachessasi.
- Vatkaa suklaa-kerma-seosta ja aloita sekoittaminen (mieluiten sähkövatkaimella) pienissä ympyröissä yhteen suuntaan. Sitten sekoita hitaasti vispilää ulospäin suuremmissa ympyröissä, kunnes seos on tasainen.
- Tarjoa lämpimänä, jos käytät sitä fondueen, suklaasuihkulähteeseen tai lämpimänä suklaakastikkeena. Jos käytät sitä kuorrutteena tai jäykempänä pursotukseen, anna sen jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kaatamista. Jos käytät sitä kuorrutteena, anna sen jäähtyä huoneenlämmössä noin 4 tuntia tai yön yli. Jos teet tryffeleitä, laita suklaaganache jääkaappiin ilman kantta, kunnes seos on kiinteä, noin 1 tunti, ennen muotoilua.