Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini suklaakuorrutus kakkuun!
Tämä herkullinen suklaakuorrutus kakku voi näyttää ensisilmäyksellä haastavalta, mutta rehellisesti sanottuna se on yksi helpoimmista kakuista, jonka voit valmistaa. Se on täynnä suklaan makua ja hurmaa kaikki!
Tämä kakku on sellainen, että jokainen, joka maistaa sitä, haluaa reseptin. Se kertoo, kuinka herkullinen kakku todella on! On mukavaa kuulla, että oma kakku on arvostettu, ja pidän sitä todella ihanana.
Sekoittimella teet reseptistä helpomman, mutta tämä taikina voidaan tehdä myös kulhossa ilman sekoitinta. Voit valmistaa tämän suklaakuorrutus kakun ja kuorrutteen myös perinteisellä vispillä. Se on yhtä täydellinen siihenkin!
Tämä suklaakuorrutus kakku on täynnä suklaan makua ja erittäin mehevä. Jos olet suklaan ystävä, tämä kakku on ehdottomasti sinulle.
Pidän tästä kakusta erityisesti kahvin ja kahvihetkien kera. Yksinkertaisesti sanottuna se on vaivan arvoinen!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Suklaakuorrutus kakku
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
Suklaakuorrutus:
- 5,5 dl tomusokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 275 g voita huoneenlämpöistä
- 1 tl vanilja-uutetta
- 1 dl maitoa mieluiten 2% rasvapitoisuudella
Suklaakakku:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 5 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl maitoa
- 1,25 dl rypsiöljyä tai sulatettua kookosöljyä
- 2 kpl kananmunia
- 2 tl vanilja-uutetta
- 2,5 dl kiehuvaa vettä
Ohjeet
Kuorrutus:
- Lisää kaakao isoon kulhoon ja sekoita kevyesti, jotta saat kaikki kokkareet pois.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi kaakaon kanssa, kunnes se on hyvin sekoittunut.
- Lisää kaikki sokeri ja maito kaakao-seokseen vähitellen, lisäämällä ensin 2 dl sokeria ja noin ruokalusikallinen maitoa kerrallaan. Joka kerta kun lisäät sokeria ja maitoa, sekoita korkealla nopeudella noin minuutin ajan. Toista, kunnes kaikki sokeri ja maito on lisätty.
- Lisää vanilja-uute ja sekoita hyvin.
- Jos kuorrutus näyttää liian kuivalta, lisää enemmän maitoa, ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes saat oikean koostumuksen. Jos se tuntuu liian märältä, lisää enemmän tomusokeria, ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes saat oikean koostumuksen.
- Laita jääkaappiin odottamaan.
Kakku:
- Voitele kaksi samankokoista kakkuvuokaa, halkaisijaltaan noin 23 cm, ja aseta ne sivuun.
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
- Lisää jauhot, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja suola suureen kulhoon. Sekoita kevyesti tai sekoita lastalla, kunnes seos on hyvin sekoittunut.
- Lisää maito, öljy, kananmunat ja vanilja jauhoseokseen ja sekoita keskinopeudella, kunnes seos on hyvin sekoittunut.
- Vähennä nopeutta ja lisää varovasti kiehuvaa vettä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut.
- Jaa taikina tasaisesti kahteen voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskiosassa 30-35 minuuttia 180 asteessa. Ota pois uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia, poista vuoista ja anna jäähtyä kokonaan.
- Levitä ohut kerros kuorrutusta toisen kakun päälle. Aseta sitten toinen kakku päälle ja levitä suklaakuorrutus koko kakun päälle.
- Nauti suklaakuorrutus kakusta!