Tässä haluan jakaa suosikkireseptini tacopelti pitkässä vuoassa, täydellinen perjantai-illan herkutteluun!
Herkullinen tacopelti pitkässä vuoassa, joka on uskomattoman maukas ja helppo valmistaa. Riittää useammalle ja on erinomainen eväsruokana!
Tämä ruoka on mielestäni todella herkullinen, lämmittävä ja helppo tehdä. Täydellinen perjantai-illan herkutteluun, mutta todella hyvää milloin tahansa viikolla! Piirakan valmistelu on yksinkertaista ja sen voi leikata kauniisiin paloihin.
Piirakkapohja on todella kaunis ja täyte on taianomainen kaikkien herkullisten tacomausteiden ansiosta. Tarjoa klassisten taco-lisukkeiden kanssa, kuten punaista taco-kastiketta, maissia, pilkottua punasipulia ja rapeaa salaattia.
Tämä on ruoka, joka sopii erinomaisesti eväsrasiaksi. Helppo annostella rasioihin ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa pidempään.
On todella mukavaa ja käytännöllistä valmistaa ruokaa pitkässä vuoassa. Lopputulos on myös erittäin hyvä ja maukas, ei vähiten tämän herkullisen tacopeltin ansiosta. Kokeile rohkeasti, resepti löytyy alta, toivottavasti pidät siitä!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Tacopelti
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 950 g jauhelihaa
- 2 pussia tacomausteseosta
- 6 dl creme fraichea
- 1 tölkki (400 g) murskattuja tomaatteja
Piirakkapohja:
- 200 g voita
- 7 dl vehnäjauhoja
- 0,75 dl vettä tarvittaessa hieman enemmän
- Ripaus suolaa
Päälle:
- Raastettua juustoa
- Tacochipsejä
Ohjeet
- Nypi voi paloiksi vehnäjauhojen kanssa. Lisää vesi ja suola, ja työstä taikinaa. Painele taikina pitkään vuokaan (noin 30×40 cm) ja pistele haarukalla. Anna levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225°C:een.
- Paista jauhelihaa pannulla, kunnes se ei ole enää punaista. Lisää tacomausteseos pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää murskatut tomaatit ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Paista pohjaa esilämmitetyssä uunissa 10 minuuttia.
- Levitä jauhelihaseos paistetulle pohjalle ja levitä päälle creme fraiche. Sekoita hieman haarukalla.
- Ripottele päälle raastettua juustoa ja asettele päälle tacochipsejä.
- Paista uunin keskitasolla 225°C:ssa noin 20 minuuttia tai kunnes tacopelti on kullanruskea.
- Valmista! Tarjoa tacopelti mielellään klassisten taco-lisukkeiden, kuten taco-kastikkeen, salaatin, maissin, kurkun ja punasipulin, kanssa.