Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini vadelmamousseen kakun täytteeksi!
Valmista helposti tämä kevyt ja ihana vadelmamousse kakkuusi, esimerkiksi käytettäväksi kakun täytteenä.
Tämä vadelmamousse on herkullinen ja raikas, kevyt ja maukas. Voisin syödä kaiken yhdellä lusikallisella, ellei käyttäisin sitä useimmiten kakuissa, muun muassa täytteenä. Roosa väri ja hieno koostumus ovat wow-tekijä jokaiselle, joka näkee tämän vadelmamoussen kakussa. Kermainen ja herkullinen, haluat varmasti käyttää tätä reseptiä uudestaan ja uudestaan kakuissasi!
Tämä vadelmamousse tekee vaikutuksen ja vie kakut uudelle tasolle. Se korostaa erityisen hyvin vadelman herkullista makua.
Voit käyttää tuoreita tai pakastettuja vadelmia tähän vadelmamousseseen. Jos käytät pakastettuja marjoja, varmista, että sulatat vadelmat ja valutat ylimääräisen nesteen, jotta mousse ei ole liian juoksevaa.
Olen yrittänyt löytää hyvää reseptiä vadelmamousseen kakulle ilman liivatetta, mutta se ei ole oikein onnistunut, koostumus on liian heikko. Siksi päätin sisällyttää sen, se toimii hyvin!
Olen antanut reseptin noin yhteen kunnon kerrokseen vadelmamoussea normaalikokoisessa kakussa. Jos haluat enemmän tai vähemmän vadelmamoussea kakkuusi, kerro tai jaa vain reseptin ainesosat, esimerkiksi kaksinkertaiseksi tai puolittamiseksi!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Vadelmamousse kakun väliin
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 400 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
- 100 g sokeria
- 4 kpl liivatelehtiä
- 4 dl kuohukermaa
Ohjeet
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Lisää vadelmat ja sokeri kattilaan keskilämmölle noin 5 minuutiksi ja sekoita silloin tällöin.
- Siivilöi vadelma-siirappi pois vadelman siemenistä. Lisää hyvin valutetut liivatelehdet (edelleen lämpimään) vadelmaseokseen ja sekoita hyvin.
- Vaahdota kuohukerma sähkövatkaimella. Lisää vadelmaseos ja sekoita spatulalla tasaiseksi.
- Käytä kakussasi ja anna sen olla jääkaapissa 3 tuntia ennen tarjoilua parhaan koostumuksen saavuttamiseksi.
- Nauti vadelmamoussestasi kakussa!