Vadelmatäyte kakkuun

Vadelmatäyte kakkuun – Resepti

Tässä artikkelissa jaan parhaan reseptini vadelmatäytteeseen kakkuun!

Tämä herkullinen, makea, kirpeä ja helppo vadelmatäyte kakkuun valmistuu vain 15 minuutissa käyttäen joko tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Tämän vadelmatäytteen kanssa on monia mahdollisuuksia, esimerkiksi se sopii täydellisesti yksinkertaiseen kaksikerroksiseen kakkuun!

Valmista tämä ihana vadelmatäyte nopeasti ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin levität sen kakkuun täytteeksi.

Vadelmatäyte kakkuun voidaan myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jopa viikon ajan.

Reseptin määrä on tarkoitettu noin 20-22 senttimetrin halkaisijaltaan olevaan kaksikerroksiseen kakkuun. Voit helposti kaksinkertaistaa tai puolittaa määrää tarpeesi mukaan.

Jos et halua siemeniä, voit siivilöidä koko vadelmatäytteen hienon siivilän läpi heti valmistuksen jälkeen kattilassa. Tällä tavoin saat kuitenkin hieman vähemmän vadelmatäytettä.

Jos haluat poistaa siemenet, suosittelen lisäämään hieman enemmän aineksia alkuperäiseen reseptiin.

Lyhyesti sanottuna rakastan tätä vadelmatäytettä kakkuun ja mielestäni se on erittäin herkullinen. Kokeile alla olevaa reseptiä, joka riittää yhteen kerrokseen normaalikokoisessa kakussa, halkaisijaltaan noin 24 cm!

Vadelmatäyte kakkuun

Resepti – Kuinka tehdä se:

Vadelmatäyte kakkuun

Tämä herkullinen, makea, kirpeä ja helppo vadelmatäyte kakkuun valmistuu vain 15 minuutissa käyttäen joko tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Tämän vadelmatäytteen kanssa on monia mahdollisuuksia, esimerkiksi se sopii täydellisesti yksinkertaiseen kaksikerroksiseen kakkuun!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 10 minutes
Kokkaus aika 15 minutes
Kokonaisaika 25 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Ranskalainen, Suomalainen
Annokset 1 erä

Ainesosat
  

  • 225 g tuoreita tai pakastettuja vadelmia
  • 0,8 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vettä

Ohjeet
 

  • Kattilassa lisää sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
  • Lisää vadelmat ja vesi kattilaan ja sekoita kaikki yhteen.
  • Laita kattila liedelle keskilämmölle ja anna seoksen kiehua. Sekoita jatkuvasti, ja seos alkaa yleensä kuplia noin 5 minuutin kuluttua.
  • Jatka sekoittamista ja anna seoksen paksuuntua liedellä noin 2 minuutin ajan. Huomioi, että vadelmatäyte paksuuntuu vielä lisää jäähtyessään.
  • Ota kattila liedeltä ja siirrä seos kulhoon tai astiaan, joka kestää kuumuutta, jossa täyte voi jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jos haluat poistaa siemenet, mikä on valinnainen vaihe, voit siivilöidä vadelmatäytteen hienon siivilän läpi.
  • Jos vadelmatäyte on tarkoitus käyttää heti kakkuun, levitä se kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Muussa tapauksessa se voidaan säilyttää jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jopa viikon ajan.
  • Nauti kakustasi vadelmatäytteellä!
Keyword Vadelmatäyte kakkuun
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi