Vanhan ajan vaniljakastike

Vanhan ajan vaniljakastike – Resepti

Tässä artikkelissa jaan teidän kanssanne todella herkullisen vanhanajan vaniljakastikkeen reseptin!

Tämä on aito vanhanajan vaniljakastikkeen ohje, joka vie sinut takaisin hyviin, yksinkertaisiin aikoihin ja antaa klassisen vivahteen jälkiruoillesi!

Valmistaa vanhanajan vaniljakastiketta on minulle enemmän kuin vain herkullisen jälkiruoan luominen – se on tapa elvyttää perinteitä ja säilyttää klassiset maut! Vanhoilla resepteillä voimme siirtää edellisten sukupolvien perintöä eteenpäin ja esitellä nostalgisen maun uusille sukupolville!

Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeesi lempikakusi kanssa ja mielellään tuoreiden marjojen kera. Vaniljakastikkeen ja piirakan yhdistelmä on vertaansa vailla ja luo herkullisten makujen harmonian.

Jotta varmistat, että vanhanajan vaniljakastikkeesi säilyttää laadukkuutensa ja raikkauden, oikea säilytys on tärkeää. Valmistuksen ja jäähdytyksen jälkeen säilytä vaniljakastike ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Tällä tavoin kastike säilyy raikkaana ja kermaisena jopa 3-4 päivää!

Tässä alla on resepti! Toivottavasti pidätte siitä yhtä paljon kuin me täällä kotona. Hyvää ruokahalua!

Vanhan ajan vaniljakastike

Resepti – Kuinka tehdä se:

Vanhan ajan vaniljakastike

Vanhan ajan vaniljakastike antaa jälkiruoillesi aidon maun! Valitse perinteisen vaniljatangon tai kätevän vaniljasokerin väliltä luodaksesi nostalgisen kokemuksen, joka vie sinut ajassa taaksepäin.
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 5 minutes
Kokkaus aika 10 minutes
Kokonaisaika 15 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka, Kastike
Keittiö Suomalainen
Annokset 6 annosta

Ainesosat
  

  • 5 dl maitoa
  • 1 kpl vaniljatanko tai 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 kpl keltuaisia
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Ohjeet
 

  • Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko (jos käytät vaniljasokeria vaniljatangon sijaan, lisää vain maito). Kuumenna maito keskilämmöllä, kunnes se alkaa kuplia reunoilta. Ota kattila pois lämmöltä ja anna vaniljan maustua maidossa noin 10 minuuttia.
  • Erillisessä kulhossa vatkaa keltuaiset ja sokeri kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää maissitärkkelys ja jatka vatkaamista, kunnes seos on hyvin sekoitettu.
  • Poista vaniljatanko maidosta ja kaavi sen sisältä siemenet veitsellä. Lisää vaniljansiemenet keltuaisiin ja sokeriin (käytettäessä vaniljasokeria vaniljatangon sijaan, lisää vaniljasokeri) ja sekoita hyvin.
  • Kaada kuuma maito keltuaisiin, sokeriin ja vaniljaan samalla kun sekoitat jatkuvasti, jotta keltuaiset eivät hyydy.
  • Kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Varo keittämästä kastiketta, sillä keltuaiset voivat hyytyä.
  • Kun kastike on saavuttanut halutun paksuuden, ota kattila pois lämmöltä ja anna vaniljakastikkeen hieman jäähtyä.
  • Jos käytät vaniljasokeria vaniljatangon sijaan, sinun ei tarvitse siivilöidä kastiketta. Muussa tapauksessa siivilöi kastike hienon siivilän läpi, jotta saat poistettua mahdolliset paakut ja vaniljatangon palaset. Kaada siivilöity vaniljakastike kulhoon tai kannuun ja laita se jääkaappiin jäähtymään kokonaan.
  • Tarjoile herkullinen vanhan ajan vaniljakastike kylmänä esimerkiksi omenapiirakan, jäätelön tai muiden jälkiruokien kanssa, jotta ne saavat ylimääräisen kosketuksen ylellisyyttä ja makua.
Keyword Vanhan ajan vaniljakastike
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi