Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini vanhanajan pikkuleipiin!
Tässä on vanhanajan resepti perinteisiin pikkuleipiin, jotka ovat ihanan rapeita ja suosittuja juuri niiden herkullisen makunsa takia!
Monet tunnistavat nämä vanhanajan pikkuleivät, sillä kyseessä on klassinen resepti, joka on säilynyt tähän päivään asti sen herkullisuuden vuoksi. Tosiasia on, että näitä vanhanajan pikkuleipiä on vaikea syödä vain yhtä, usein haluaa lisää!
Tämä resepti vanhanajan pikkuleipiin tuottaa leivonnaisia, jotka ovat erinomaisen koostumuksen omaavia ja täydellisiä kahvipöytään. Säilytä joko pakastimessa myöhempää käyttöä varten tai ilmatiiviissä astiassa.
Lyhyesti sanottuna rakastan näitä vanhanajan pikkuleipiä ja pidän niistä erittäin paljon. Kokeile reseptiä alla!
Resepti – Kuinka tehdä se:
Vanhanajan pikkuleivät
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 125 g voita tai margariinia huoneenlämpöistä
- 2,25 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 1,75 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 180°C:een.
- Sekoita voi/margariini ja sokeri kulhossa. Lisää sitten muut ainekset ja sekoita taikinaksi.
- Muotoile taikinasta palleroita ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pikkuleivät saavat hieman väriä.
- Ota uunista ja anna jäähtyä.
- Nauti vanhanajan pikkuleivistäsi! Säilytä jääkaapissa tai ilmatiiviissä astiassa.