Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini vaniljamoussesta!
Astukaamme kulinaristiseen maailmaan yhden rakastetuimman ja monipuolisimman ainesosan, vaniljan, kanssa. Sukellamme taiteeseen luoda silkkisen pehmeä ja kermainen vaniljamousse (ilman liivatetta!), joka on täydellinen jälkiruoka tai herkku. Yhdistämällä yksinkertaisia ainesosia huolellisesti noudatettavien vaiheiden kera, pystyt valmistamaan jälkiruoan, joka hurmaa ja hemmottelee aistejasi.
Vanilja, sen erottuvalla tuoksulla ja lempeällä makeudellaan, kykenee nostamaan ruoan aivan uusiin sfääreihin. Tässä reseptissä otamme vaniljan upean maun ja muutamme sen vastustamattomaksi moussiksi, joka on täydellinen päätös aterialle tai hemmotteluun silloin, kun tekee mieli jotakin makeaa.
Tämä vaniljamousse on helppo valmistaa eikä vaadi erityistaitoja. Perusaineosilla kuten kermalla, munilla ja tietysti aidoilla vaniljalla saat aikaan suussa sulavan kermaisen lopputuloksen. Lisäksi resepti on joustava, joten voit säätää makeutta ja rakennetta oman maun mukaan.
Seuraavassa reseptissä jaamme vinkkejä ja niksejä, jotta saisit parhaan mahdollisen vaniljamousse. Opastamme sinut läpi jokaisen vaiheen, vaniljan kietoessa kermaan hurmaavan arominsa aina moussin täydelliseen vatkaamiseen. Lisäksi annamme ehdotuksia siitä, miten voit tarjoilla ja koristella vaniljamousesi, jotta siitä tulisi vaikuttava ja herkullinen päätös ateriallesi.
Siispä sukellamme vaniljan lumoavaan maailmaan ja hallitsemme taidon luoda vertaansa vailla oleva vaniljamousse. Tutkimme yksinkertaisia ainesosia ja tarkoin harkittuja makuja, jotka tuovat iloa niin kokille kuin vieraillekin. Olitpa kokenut kokki tai vasta-alkaja keittiössä, tämä resepti on loistava aloitus herkullisen jälkiruoan valmistamiseen, joka hurmaa makunystyräsi ja jättää sinut haluamaan enemmän.
Resepti – Kuinka tehdä se:
Vaniljamousse
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 6 dl kermaa 30% rasvaa
- 1 kpl vaniljatanko
- 0,75 dl sokeria
- 2 kpl kananmunaa – huoneenlämpöisiä
- 1 rkl maissitärkkelystä Maizena
Ohjeet
- Kaada kerma isoon kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet veitsellä. Lisää sekä siemenet että tyhjä tanko kerman joukkoon. Sekoita ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa kiehua. Kun se kiehuu, sammuta liesi, peitä kansi ja anna sen hautua 10-15 minuuttia.
- Vatkaa sokeri ja munat suuressa kulhossa. Vatkaa noin minuutti, lisää sitten maissitärkkelys ja sekoita hyvin.
- Poista vaniljatanko lämmenneestä kermasta ja kaada kerma varovasti munaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos on täysin sileä.
- Kaada seos takaisin kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä ja anna kiehua 5-10 minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee mutta ei kiehu.
- Kaada valmis vaahto puhtaaseen kulhoon, peitä se ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi, kunnes se on täysin kylmää.
- Käytä sähköistä käsi-sekoitinta tai vispilää ja vatkaa jäähtynyttä vaahtoa keskinopeudella, kunnes pehmeät huiput muodostuvat. Lisää vähitellen nopeutta ja jatka vatkaamista, kunnes saat halutun konsistenssin.
- Kaada mousse varovasti 4-6 lasiin ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi – mielellään yön yli.
- Valmis! Tarjoile sellaisenaan tai koristele marjoilla tai haluamallasi lisukkeella, kun mousse on jähmettynyt. Nauti jälkiruoastasi!