Vegaaninen leipä

Vegaaninen leipä – Resepti

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini vegaaniseen leipään!

Tämä vegaaninen leipä valmistetaan yksinkertaisista aineksista ja perusleivontavälineistöllä! Se on helppo, herkullinen ja mukava leipoa. Täydellinen vähän vegaanista voita, avokadoa, hummusta, hilloa tai muita valinnaisia lisukkeita varten!

Olen täysin ihastunut tähän vegaaniseen leipäreseptiin. Se vaatii vain 5 yksinkertaista ainesosaa ja perusvälineitä, kuten leipävuokaa ja uunia.

Avain herkullisen vegaanisen leivän valmistamiseen on aktivoitava hiiva oikein ja sen jälkeen odotettava kärsivällisesti kaksi kertaa kohoamista!

Jos etsit vegaanista leipää, joka maistuu taivaalliselta eikä ole vaikea valmistaa (itse asiassa melko hauskaa tehdä), voin lämpimästi suositella tätä reseptiä. Se on tässä alla ainesosineen ja ohjeineen!

Vegaaninen leipä

Resepti – Kuinka tehdä se:

Vegaaninen leipä

Tämä vegaaninen leipä valmistetaan yksinkertaisista aineksista ja perusleivontavälineistöllä! Se on helppo, herkullinen ja mukava leipoa. Täydellinen vähän vegaanista voita, avokadoa, hummusta, hilloa tai muita valinnaisia lisukkeita varten!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 10 minutes
Kokkaus aika 40 minutes
Kokonaisaika 50 minutes
Ruokalaji Breakfast, Side Dish, Snack
Keittiö Suomalainen
Annokset 1 leipä

Ainesosat
  

  • 7 dl – 8,5 dl vehnäjauhoja (riippuen tarpeesta)
  • 12 g 1 paketti kuivahiivaa
  • 3 dl lämmintä vettä
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua vegaanista voita valinnainen

Ohjeet
 

  • Lämmitä vesi sormenlämpöiseksi, noin 38°C, ja lisää sokeri. Kaada kuivahiiva päälle äläkä sekoita. Anna seistä 10 minuuttia, kunnes seos vaahtoaa.
  • Suuressa kulhossa sekoita suola ja jauhot.
  • Lisää hiivaseos jauhoihin. Sekoita käsin tai lastalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
  • Jauhota taikina varovasti ilman ylimääräistä jauhoa. Tämä helpottaa taikinan siirtämistä myöhemmin.
  • Anna taikinan kohota 60 minuuttia huoneenlämmössä liinan alla.
  • Kohotettuaan taikinaa, jauhota työtaso ja kauli taikinaa. Vaivaa taikinaa muutaman kerran, kunnes se on joustavaa.
  • Aseta taikina öljyttyyn kulhoon ja anna sen kohota uudelleen liinan alla 30 minuuttia. Esilämmitä uuni 225°C:seen.
  • Laita taikina öljyttyyn leipävuokaan. Tee pieni viilto leivän pintaan. Voit myös sivellä hieman sulatettua vegaanista voita leivän päälle, jos haluat. Se ei ole pakollista, mutta tekee leivästä kullankeltaisen ja rapean.
  • Paista uunin keskiosassa 225°C:ssa 40-45 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja pinta on kullanruskea. Voit tarkistaa leivän kypsyyden pisteellä: jos se tulee ulos puhtaana ilman taikinaa, leipä on valmis.
  • Anna leivän jäähtyä hieman vuoassa ja siirrä se sitten ritilälle jäähtymään.
  • Valmista! Nauti vegaanisesta leivästäsi!
Keyword Vegaaninen leipä
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi