Vegaaniset pasteijat

Vegaaniset pasteijat – Opskrift

Tässä artikkelissa jaan suosikkireseptini vegaanisiin piirakoihin!

Tässä todella helppoa, herkullista ja ihanaa reseptiä vegaanisiin piirakoihin, jotka on täytetty muun muassa soijarouheella ja perunalla!

Nämä vegaaniset piirakat valmistetaan yksinkertaisilla aineksilla ja ne ovat todella maukkaita. Älä anna piirakkataikinan valmistus alusta alkaen pelottaa sinua. Siihen tarvitaan vain neljä ainesosaa, ja se on erittäin helppo valmistaa!

Rakastan nauttia näitä vegaanisia piirakoita ja arvostan niiden lohdullista ja täyttävää makua, joka syntyy muun muassa soijarouheesta, perunasta, sipulista ja paprikasta täytteenä.

Nämä vegaaniset piirakat voi myös pakastaa tarvittaessa. Kun haluat nauttia niistä myöhemmin, voit antaa niiden sulaa hieman ja lämmittää ne sitten mikroaaltouunissa tai uunissa!

Lyhyesti sanottuna rakastan näitä vegaanisia piirakoita ja pidän niiden valmistamisesta. Ne ovat ehdottomasti tekemisen arvoisia ja myös hauskoja valmistaa. Kokeile reseptiä alla!

Vegaaniset pasteijat

Resepti – Kuinka tehdä se:

Vegaaniset pasteijat

Tässä todella helppoa, herkullista ja ihanaa reseptiä vegaanisiin piirakoihin, jotka on täytetty muun muassa soijarouheella ja perunalla!
Ei vielä arvioita

(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!

Valmisteluaika 30 minutes
Kokkaus aika 15 minutes
Kokonaisaika 45 minutes
Ruokalaji Pääruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 12 piirakkaa

Ainesosat
  

  • 7,25 dl vehnäjauhoja
  • 120 g kasvirasvaa kylmää ja kuutioitua
  • 1 tl suolaa
  • 1,25 dl – 1,8 dl vettä (säädä tarpeen mukaan)

Täyte

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • ½ sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 200 g vegaanista soijarouhetta
  • 1 peruna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl chiliä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Ohjeet
 

  • Lisää vehnäjauhot ja suola suureen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kylmä, kuutioitu kasvirasva pieninä kuutioina ja sekoita se jauhojen joukkoon haarukalla, kunnes seos on hieman mössöistä ja hiekkaista.
  • Lisää vesi, aloita 1 dl:sta ja lisää tarvittaessa, kunnes saat taikinan palloksi.
  • Anna taikinan levätä jääkaapissa, kun valmistat täytteen.
  • Kuumenna suuri paistinpannu keskilämmöllä, lisää 2 rkl öljyä ja paista soijarouhe, kuutioitu sipuli, pilkottu valkosipuli ja kuivattu timjami noin 5-8 minuuttia.
  • Lisää pilkottu punainen paprika, kuutioitu peruna ja mausteet ja jatka paistamista, kunnes paprika ja peruna ovat pehmenneet.
  • Poista lämmöltä ja anna jäähtyä hieman, kun valmistat piirakkataikinan.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen ja ota taikina ulos puhtaalle, jauhotetulle työpinnalle.
  • Leikkaa taikina kahtia ja kauli se ohueksi, leikkaa noin 10 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä ja aseta ne leivinpaperilla vuorattuun pellille. Kauli loput taikinanpalat ja toista prosessi.
  • Ota noin 2 rkl täytettä ja aseta se jokaisen taikinaympyrän keskelle. Kostuta kaikki reunat kevyesti vedellä tai öljyllä ja paina ne yhteen. Käytä haarukkaa tiivistämään reunat. Toista lopulla taikinalla.
  • Sivele kaikki piirakat kevyesti öljyllä ja paista uunin keskitasossa 175 asteessa 15-20 minuuttia.
  • Nauti vegaanisista piirakoistasi! Tarjoa mielellään haluamasi kastikkeen kera!
Keyword Vegaaniset pasteijat
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten kävi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arviointi