Viismauste on yksinkertainen ja autenttinen kiinalainen mausteseos, joka valmistuu 5 minuutissa!
Käytä tätä reseptiä herkullisena mausteena kaikissa wok-ruuissasi. Kokeile myös sekoittaa teelusikallinen tätä maustetta hieman öljyyn ja etikkaan, ja käytä sitä maustamaan grillattua pihviä tai possua.
Mielenkiintoista on, että kiinalainen viismauste perustuu viiteen elementtiin – tuli, vesi, puu, maa ja metalli. Tuhansien vuosien ajan yrttejä ja mausteita on käytetty tasapainottamaan kehoa, ja tästä syystä kiinalainen viismaustejauhe luotiin.
Et tarvitse paahdettuja mausteita, jos sinulla on kiire, mutta jos sinulla on aikaa, paahtaminen vahvistaa makua!
Säilytä seos ilmatiiviissä maustepurkissa valmistuksen jälkeen! Tässä on resepti:
Resepti – Kuinka tehdä se:
Viismauste
(Klikkaa tähtiä antaaksesi arvion)!
Ainesosat
- 6 kpl kokonaisia tähtianiksia
- 1,5 tl kokonaisia neilikkoja tai 1 1/4 tl jauhettua
- 1 kpl noin 7 cm pitkä kanelitanko tai 2 rkl jauhettua kanelia
- 2 tl fenkolinsiementä
- 2 tl Szechuan-pippuria tai alle 3 tl tavallisia mustapippureita
Ohjeet
- Paahda kaikki kuivat kokonaiset mausteet kuivalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat, 2-3 minuuttia. Laita kaikki ainekset mortteliin tai maustemyllyyn (tai kahvimyllyyn) ja jauha, kunnes seos on tasainen. Hengitä ihanaa tuoksua!
- Säilytä tiiviissä, ilmatiiviissä maustepurkissa ja käytä 6 kuukauden kuluessa parhaan maun saamiseksi!
- Nauti siitä!